Tort cu frisca si zmeura

Postat de timea in Torturi
8 Iul 2012 | 8661 vizualizari
Tort cu frisca si zmeura

Tortul acesta a fost facut acum cateva luni, dar pentru ca suntem in plina vara si gasim zmeura proaspata m-am gandit sa postez reteta pentru ca este un tort perfect pentru vara.

Ingrediente

Blat:

  • 300 gr zahar,
  • 210 gr faina,
  • 2 oua,
  • 1/2 cup cacao,
  • 1/2 cup ulei,
  • 1/4 cup lapte,
  • 1/2 cup cafea lichida,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • un varf de sare

Crema:

  • 500 ml frisca lichida indulcita
  • 1 plic intaritor frisca
  • 250 gr zmeura

Sirop:

  • 150-200 ml Martini rosu cu o lingurita zahar

Pt ornat:

  • 12-13 buc de zmeura
  • 50 gr ciocolata cu crema de zmeura.

Mod de preparare

Preparare blat

Amestecam intr-un bol faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si sarea. Separat batem albusurile, adaugam galbenusurile si apoi uleiul si laptele. Adaugam putin cate putin din mixul de ingrediente uscate amestecand cu o spatula sau cu mixerul pe treapta 1. La final adaugam cafeaua fierbinte si amestecam.

Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 35-40 min. Se face testul cu o scobitoarea.

Mie mi-a crescut foarte tare si a crapat putin deasupra si am taiat partea de sus ca sa fie cat de cat mai uniform :). Oricum e suficient de inalt.

Crema: batem frisca tare impreuna cu intaritorul de frisca. O impartim in trei.

Asamblare: dupa ce s-a racit blatul il taiem in trei. Asezam prima foaie, o insiropam usor cu Martini, apoi punem frisca si o nivelam si adaugam zmeura bucatele mici sau intregi, cum doriti. Apasam usor cu mana sa intre un pic zmeura in frisca.

Asezam apoi a doua foaie si procedam la fel: insiropam.. frisca..zmeura. Aseazam ultima foaie si la fel o insiropam.

Imbracam tortul in frisca si ornam de jur imprejur cu zmeura si cu ciocolata taiata.

E un tort destul de simplu de facut si arata bine combinatia de culori negru, alb, rosu. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness

Iata cum se prepara Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness Blat : Am folosit o forma de silicon cu diametrul de 20 cm, am impartit compozitia in 3 si am copt 3 blaturi. Am pus ciocolata...

Citeste continuarea

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2012, 22:44
si tu vii cu zmeura????Hmmmm o sa plang..Bunnnnn tareee
la 08.07.2012, 22:45
pacat ca nu mai ai
la 08.07.2012, 22:45
băăăăăy, la ora asta e crimă curată!!!
la 08.07.2012, 22:47
mie nu-mi prea place zmeura ...asta e vechi deci nu se pune Dar ma bucur ca va place Azi am facut unul cu piersici, cu ala va 'chinui' in alta seara
la 08.07.2012, 22:56
Foarte,foarte bun

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking