Ingrediente
Pentru blat ne sunt necesare:
- 3 ouă mari
- o ceşcuţă cu lapte
- o ceşcuţă cu ulei
- 2 ceşcuţe cu zahăr
- 4 ceşcuţe cu faină
- sucul şi coaja de la o portocală
- coaja rasă de lămâie
- 2 linguriţe cu praf de copt
Pentru cremă ne sunt necesare:
- 500 ml frişcă lichidă
- 300 g ciocolată cu lapte
- O păstaie de vanilie
- Opţional: 50 g unt (85% grăsime)
Pentru însiropat ne sunt necesare:
- 200 ml apă plată
- 4 linguri cu zahăr
- Sucul si coaja unei portocale
- 100 gr fructe de pădure
Pentru ornat ne sunt necesare: 200 g ciocolată neagră de calitate
Mod de preparare
Pentru blat procedăm astfel:
Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem o compoziţie cremoasă. Încorporăm, rând pe rând, uleiul, laptele şi făina împreună cu praful de copt. Presarăm coaja de portocala şi de lămâie si adaugăm sucul de portocală. Omogenizăm compoziţia şi o turnăm într-o tavă de copt unsă cu unt sau ulei.
Pentru cremă procedăm astfel:
Punem frişca lichidă, într-un vas, la foc mic. Cand ajunge la punctul de fierbere, adaugăm ciocolata ruptă în bucăţi mici.
Amestecăm uşor cu o spatulă până se topeşte complet.
Încorporăm untul si dăm vasul la rece pentru cateva ore.
Mixăm apoi câteva minute. Se va obţine o cremă fină, densă.
Pentru sirop procedăm astfel:
Fierbem apa cu zahărul, până ce acesta din urmă se topeşte complet. Adaugăm fructele de pădure, coaja de portocală şi sucul acesteia. Continuăm fierberea încă 3-4 minute, după care se lasă la răcit.
Pentru ansamblare:
După răcirea completă, se taie blatul în trei părţi egale. Se aşază pe un platou primul blat. Se însiropează si se adaugă o parte din cremă si fructele de pădure uniform, procedându-se la fel cu următoarele două blaturi. Tortul se îmbracă în crema rămasă şi se ornează cu fâşii de ciocolată şi fructe de pădure. (Pentru decor: Ciocolata se topeşte, se întinde fâşii pe o folie şi apoi se ruleaza în jurul tortului.).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|