Tort cu fructe si frisca

Postat de nico_nico in Torturi
26 Oct 2010 | 8820 vizualizari
Tort cu fructe si frisca

Ingrediente

  • Blat:
  • 10oua,
  • 10 linguri faina,
  • 10 linguri zahar,
  • 1 lamaie(zeama si coaja),
  • 1 lingurita bicarbonat alimentar,
  • 5 linguri ulei.
  • Crema:
  • 1 plic praf budinca de vanilie,
  • 300ml lapte,
  • 5 linguri zahar,
  • 1 margarina(unt).
  • Decor:
  • 500ml frisca lichida,
  • 3 portocale,
  • 4 kiwi,
  • 1 ciorchine strugure,
  • 2 plicuri gelatina transparenta

Mod de preparare

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu 5 linguri zahar, iar galbenusurile se mixeaza cu celelalte 5 linguri de zahar pana devine o crema spumoasa. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, coaja de la lamaie, bicarbonatul dizolvat in zeama de la lamaie si faina. La urma se pune uleiul. Totul se amesteca cu lingura de lemn de sus in jos ca sa nu se lase albusurile si sa fie blatul pufos. Compozitia se pune in forma de tort unsa cu ulei. Se coace la foc potrivit timp de 30-35 de minute.Dupa coacere se lasa la racit in forma inca 5 minute apoi se scoate din forma.

Pentru crema: Se pune laptele la fiert cu zaharul iar cand fierbe laptele se adauga praful de budinca.Se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit apoi se amesteca cu margarina(untul). Blatul racit se taie in 3(trei) parti si se umple cu crema de budinca. Frisca se bate bine, imbraci tortul cu frisca, il ornezi cu fructe(dupa imaginatie si preferinte) si pui peste fructe gelatina transparenta(conform instructiunilor de pe ambalaj). Eu am taiat portocala in felii subtiri si am format trandafiri, felii le-am lipit intre ele cu putina frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2010, 12:44
Nicobine ai venit! tortul cu fructe e superb!
la 26.10.2010, 12:45
bun venit.....dragut tortulet
la 26.10.2010, 13:21
bun bun
la 26.10.2010, 13:41
arata f bineda e si blatul pe acolo???
la 26.10.2010, 14:02
bine ai venit. Frumos tortul

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking