Tort cu fructe si frosting de cacao

Postat de rhapsody in Torturi
21 Mai 2012 | 4533 vizualizari
Tort cu fructe si  frosting de cacao

Pentru ziua onomastica a socrului meu am facut un tort special cu aromele pe care dansul le indrageste cel mai mult. Cu ocazia aceasta urez "La Multi Ani" tuturor celor care poarta numele de Constantin sau Elena!

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 2 cani faina
  • 1 1/2 zahar
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g cacao
  • 50 g unt nesarat
  • 125 ml lapte
  • 2 lgt esenta de vanilie
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon din porumb
  • 3 linguri de zahar
  • 400 ml iaurt
  • 3 banane
  • ananas cuburi
  • 5 capsune taiate cuburi
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 plicuri gelatina
  • Frosting:
  • 150 g unt nesarat
  • 500 g zahar pudra
  • 100 g cacao
  • 8-10 lg lapte
  • Frisca & cirese pentru decor

Mod de preparare

Blat:

1. Intr-un vas punem laptele, ciocolata si untul pe aragaz, la foc mic, pana se topesc.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar.

4. Batem galbenusurile spuma cu zaharul ramas.

5.Incorporam in galbenusuri mixul de ciocolata, unt si lapte.

6. Cernem faina si cacaoa, putin cate putin, in mixul de galbenusuri.

7. Adaugam si esenta de vanilie in compozitie.

8. Incorporam albusurile batute spuma in compozite, folosind o spatula.

9. Punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt.

10. Introducem in cuptor (incalzit in prealabil) 40-60 min la 190 °C. 

Crema:

1. Oprim intr-un vas 5 linguri de lapte, iar restul il punem la fiert cu zaharul.

2. Amestecam amidonul cu cele 5 linguri de lapte.

3. Cand laptele da in fiert adaugam solutia de amidon si amestecam bine, lasam la foc mic 5-8 min timp in care amestecam. Lasam crema sa se raceasca complet.

4. Pasam bananele cu zeama de lamaie.

5. Intr-un vas mare amestecam iaurtul, crema de lapte, bananele pasate si gelatina (preparata conform instructiunilor).

6. Dam vasul la frigider 40 min.

Frosting:

Mixam untul cu zaharul si cacaoa.

Asamblare:

1. Dupa ce s-a racit complet, taiati blatul in 3.

2. Puneti o felie de blat pe farfurie.

3. Insiropati-o cu siropul din conserva de ananas. 

4. Puneti crema in centrul feliei de blat si intindeti-o spre margini.

5. Taiati ananasul in cubulete si puneti-le pe crema, dupa care mai adaugati un strat subtirel de crema.

6. Pentru urmatoare felie de blat repetati pasii 3, 4 si 5 cu mentiunea ca in loc de ananas veti pune capsunele taiate.

7. Puneti si ultima felie de blat si insiropati-o putin.

8. Dati tortul la frigider 2 ore.

9. Scoateti tortul si puneti frostingul de ciocolata. Il puteti pune cu un sprit sau pur si simplu il intindeti cu un cutit inmuiat in apa. 

10. Ornati dupa preferinta :D

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe si frosting de cacao" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu capsune, ciocolata si mascarpone

Postat de Poliana

Tort cu capsune, ciocolata si mascarpone

Incepem cu blaturile, pentru ca vor fi 3 la numar :)  Apa fierbinte o amestecam cu cacaoa pana cand obtinem o crema omogena. O lasam deoparte la racit. Faina o amestecam cu praful de copt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2012, 22:16
super
la 21.05.2012, 22:24
super
la 21.05.2012, 22:42
Arata delicios! La multi ani sarbatoritului tau!
la 21.05.2012, 22:52
cu siguranta e delicios
la multi ani sarbatoritului
la 21.05.2012, 23:50
mmmm ,o bunaciune de tort

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking