Ingrediente
- 2,5 pachete de piscoturi (cca 250 g)
- 600 g iaurt grecesc
- 1 plic gelatina
- 100 g zahar pudra vanilat
- 200 ml smantana pentru frisca
- 300 g cirese fara samburi
- 2 caise
- 1 piersica
- 1 plic jeleu gelatina Dr.Oetker
- fructe pentru ornat (cirese, piersici, caise)
Mod de preparare
Se prepara mai intai crema. Intr-un bol se amesteca iaurtul cu zaharul pudra vanilat. Smantana pentru frisca se mixeaza separat cu 1 lg zahar pudra vanilta apoi se amesteca cu iaurtul. Fructele se spala si se curata de samburi. Ciresele sde lasa intregi iar piersica si caisele se taie cubulete mici.
Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa apoi se incalzeste usor. Se toarna peste crema de iaurt, se omogenizeaza bine apoi se adauga fructele. Se da la frigider pentru o jumatate de ora pentru a se inchega usor.
Intre timp se pregateste o tava rotunda de tort cu diametrul de 24-25 cm. Se asaza o folie alimentara apoi se pun in picioare, pe marginea tavii piscoturile. La final se asaza un rand de piscoturi si pe fundul tavii. Se toarna crema de iaurt cu fructe, se niveleaza apoi se da la rece pana a doua zi.
Se scoate tortul din frigider si se transfera pe un platou.
Fructele pentru ornat se spala, se curata si se taie in felii subtiri caisele si piersicile iar cireselor li se scot samburii doar.
Se pregateste jeleu conform instructiunilor de pe plic. Cand este gata, se toarna peste tort apoi repede se asaza fructele dupa imaginatie. Se da la din nou la rece pana se incheaga bine jeleul.
Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. Este delicios.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si fructe, fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|