Tort cu inghetata de ciocolata

Postat de miha in Torturi
14 Iun 2009 | 9536 vizualizari
Tort cu inghetata de ciocolata

E foarte bun si usor de facut,doar ca necesita ceva rabdare pana se congeleaza. :)

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g biscuiti obisnuiti
  • 100 g unt
  • 1/2 cana miez de nuca
  • Pentru inghetata de ciocolata:
  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 150 g ciocolata amaruie
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Blat:

Punem totul la robot si mixam pana obtinem pesmetul de biscuit.Intr-o tava cu inel detasabil,turnam pesmetul de biscuit si cu fundul unui pahar tasam bine pana se formeaza blatul bine legat.

Inghetata:

Galbenusurile le frecam bine cu zaharul si vanilia,cu o lingura de lemn,pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Laptele il punem la fiert si in momentul in care da in clocot,se da departe si se toarna treptat peste crema de galbenusuri,amestecand continuu.Se mai pune putin pe foc,fara sa fiarba.Se strecoara printr-o sita deasa si se pune la racit intr-un vas cu apa cu gheata.Se amesteca din cand in cand.
Dupa ce s-a racit bine,se da la congelator.Se amesteca de cateva ori in vas,sa spargem acele de gheata ce se formeaza.

Peste blatul de biscuit punem inghetata,nivelam si dam din nou la congelator.

Inainte de servire se orneaza cu 50 g ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort Toni

Postat de Constelatialeu

Desert tort Toni

Blat : Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul....

Citeste continuarea

Desert tort Castel

Postat de momo121

Desert tort Castel

Pentru blatul galben:         Separam albusurile de galbenus.      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2009, 12:03
arata demential!
la 15.06.2009, 15:55
Multumesc Anca!
la 23.07.2009, 02:00
bravo Miha... tare frumoasa e si tentanta prajiturica ta
la 23.07.2009, 20:32
Multumesc Lacrima draga!
la 25.07.2009, 17:07
suna foartebieeee o sa-lfac sa vad cum iese

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking