Tort cu jeleu de visine si crema de ciocolata cu mascarpone

Postat de aliliana in Torturi
3 Ian 2015 | 3640 vizualizari
Tort cu jeleu de visine si crema de ciocolata cu  mascarpone

As putea spune ca este coafat... la cati carlionti are :)) dincolo de acest fapt, eu din acest tort nu mai am..ceea ce inseamna ca a fost bun...

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 5 linguri faina ,
  • 2 linguri amidon,
  • un praf de copt,
  • 4 linguri ulei,
  • 4 linguri apa,
  • zahar vanilat,
  • un praf de sare
  • Crema de ciocolata:
  • 200 ml smantana frisca ( Pilos),
  • 250 g ciocolata,
  • o cutie mascarpone,
  • 4 linguri zahar,
  • putina esenta rom.
  • Jeleul de visine:
  • 250 g visine congelate,
  • 5 linguri zahar,
  • o lingura si jumatate amidon,
  • o lingura unt
  • Ornamente diverse:
  • o tableta ciocolata,
  • cateva visine
  • Sirop:
  • 4 linguri de zahar,
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul. Se pun peste albusurile batute bine. Se mixeaza. Se adauga aromele. Se mixeaza. 

Faina, amidonul si praful de copt se amesteca. Se pun lingura cu lingura in aluatul de mai sus. Se scot telurile si se introduce o spatula cu care vom amesteca aluatul, normal de jos in sus. Se pune la copt in forma de tort rotunda pentru 40 min. la foc mediu. Se face testul scobitorii. 

Crema de ciocolata: intr-o cratita se pune frisca lichida pe foc, adaugam ciocolata si zaharul si lasam pana se topeste ( fara sa fiarba). Se da la rece cateva ore bune ( eu am tinut-o peste noapte). Dupa ce trece timpul respectiv se scoate, se mixeaza  si se amesteca cu crema mascarpone. In compozitie, in timpul pregatirii se pune putina esenta de rom. 

Jeleul de visine: visinele se scot de la congelator cu o sera inainte. Se paseaza cu blenderul.  Intr-o cratita punem unt, zahar visine  Lasam la fiert. La final se adauga amidonul dupa ce a fost dizolvat in putina apa rece. Mai lasam putin pe foc si dam la rece. 

Siropul: se pune la caramelizat zaharul, fara sa se arda; cand a capatat culoarea caramelului se adauga apa si se mai lasa pe foc pana se topeste zaharul complet. 

Ornamente de ciocolata: o tableta de ciocolata se pune la topit. Peste ea adaugam o lingurita apa, omogenizam. Cand s-a topit complet, dupa imaginatie, cream forme diferite pe o foaie de copt. Ducem foaia la frigider si dupa ce s-a intarit bine, se desfac de pe hartie si aplicam pe tort. 

 Asamblare: tortul se taoe in trei foi. Se insiropeaza baza, se pune o parte din crema de cicolata, se adauga foaia a doua, se insiropeaza, se pune jeleul de visine, urmeaza foaia a treia, se insiropeaza si se pune restul de crema de ciocolata cu mascarpone.  La final adaugam ,, figurinele" de ciocolata si cateva visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de visine si crema de ciocolata cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu visine si ciocolata

Postat de diaconta

Desert tort cu visine si ciocolata

Pentru blat, am separat galbenusul de albusul oualor. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si vanilia. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare. Cand spuma a devenit ferma, am adaugat...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de cafea, lime si jeleu de visine

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de cafea, lime si jeleu de visine

Blatul: Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati uleiul, iaurtul si vanilia. Incorporati faina si praful de copt in compozitia de galbenusuri. Albusurile le bateti cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2015, 16:50
Trebuie s ajelim sa ne dai o bucatica?
la 03.01.2015, 16:51
Nu citisi ca nu mai am? jeleste-te... ca iti dau voie
la 03.01.2015, 17:00
S-a dat dezlegare la torturi!
la 03.01.2015, 17:02
Cam da Corina..
la 03.01.2015, 17:03
O bunatate de tort, ai facut!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking