Tort cu mac

Postat de miha in Torturi
4 Ian 2010 | 8500 vizualizari
Tort cu mac

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 100 g mac
  • 5 oua
  • 1 praf de copt
  • 2 cani faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 plic Crem Ole de vanilie

Mod de preparare

Blat:

Macul il punem la inmuiat in apa fierbinte, timp de 1 ora, apoi il scurgem bine de apa intr-o sita deasa.

Untul moale, la temperatura camerei il frema bine cu zaharul (pudra) pana devine ca o crema. Adaugam macul si vanilia si omogenizam.

Separam albusurile de galbenusuri. Acestea din urma le adaugam, unul cate unul, in crema de unt, mixand bine dupa fiecare.

Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam cate putin, in crema de unt cu mac.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, ca pentru bezea. Rasturnam peste compozitia de mai sus si ametecam usor, cu miscari de jos in sus.

Turnam aluatul rezultat intr-o tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca.

Crema:

Ciocolata rupta bucati o punem la topit impreuna cu frisca lichida. Omogenizam si dam la rece, 1-2 ore.

Mixam aceasta compozitie si cand incepe sa se ingroase adaugam praful de budinca. Mixam in continuare pana se intareste.

Blatul copt si racit il taiem in 2. Crema o punem intre cele 2 blaturi.

Acoperim tortul cu frisca si ornam dupa preferinta.

Eu am vrut sa fac un "tort ceas" pentru noaptea de Revelion. Prin urmare am spritat 12 moturi de frisca, fiecare fiind marcat de cifre de ciocolata.

Cifrele le-am desenat mai intai pe hartie de copt, apoi le-am pictat cu pensonul. :)) Am pus cred ca vreo 4 straturi de ciocolata, intre fiecare strat fiind o pauza de congelator de cateva minute. :)

In aceste pauze ne-a facut mare placere sa ne pictam cu ciocolata. :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati...

Citeste continuarea

Tort cu mac si portocale

Postat de TAB1TA

Tort cu mac si portocale

Am preincalzit cuptorul la 180° (foc potrivit). Am tapetat o forma de tort cu unt si faina.  Am frecat untul cu zaharul pana cand compozitia a devenit spumoasa si s-a deschis la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2010, 01:50
Miha, ce bun tre sa fie tortul acesta !!! E trecut pe lista gata !!!
la 05.01.2010, 04:04
foarte frumos.Felicitari.An nou fericit.
la 05.01.2010, 09:44
Multumim la fel, Paradis
la 05.01.2010, 09:52
cu maccccccc
la 05.01.2010, 10:43
arata super super...si vad ca e usor de facut, cred ca e fff bun il pun la favo il fac si eu...

nu am inteles unde ai pun 4 straturi de ciocolata? ca e numai un strat de crema!

aaaa si ideea cu ceasul, super super...

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking