Tort cu mousse de ciocolata alba si mure

Postat de miha in Torturi
10 Sep 2009 | 8170 vizualizari
Tort cu mousse de ciocolata alba si mure

Zilele trecute am avut in vizita o prietena draga sufletului meu,Natalia,impreuna cu familia ei minunata si m-am straduit sa fac un desert bun bunut,cu care am sperat ca ii voi incanta. Mie mi-a placut,sper ca si lor. :)))

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 50 g zahar
  • 40 g Crem Ole de ciocolata
  • esenta de rom
  • Pentru mousse de ciocolata avem nevoie de:
  • 200 g ciocolata alba
  • 350 ml frisca lichida
  • 6 g gelatina
  • Pentru mousse de mure avem nevoie de:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 g mure
  • 350 g frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • glazura de ciocolata:
  • 150 g zahar
  • 50 g cacao
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita gelatina

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.
Se toarna aluatul intr-o tava de 20/20 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Mousse de ciocolata:

Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia.
Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.

Mousse de mure:

Se prepara ca si mousse de ciocolata alba,iar la sfarsit incorporam si piureul de mure. Murele le-am facut piure in blender,apoi le-am trecut prin sita,sa nu aiba seminte,m-am gandit ca n-o sa le placa copiilor. A ramas mai putin din cantitatea initiala,dar a fost bun si aromat.

Glazura de ciocolata:

Cacaoa o amestecam cu zahar,dupa care o "desfacem" cu frisca lichida si apa.
Se pune vasul pe foc si se fierbe,in jur de 10 minute,pana se ingroasa putin.
Se strecoara de eventualele cocoloase si se lasa la racit.Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget,adaugam gelatina hidratata si omogenizam.

In tava de tort in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara,incepem asamblarea.
Punem primul strat de mousse de ciocolata alba,apoi cel de mure.

Acoperim cu blatul copt si racit,invelim in folie si dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.

Scoatem si restul de folie si acoperim cu glazura de ciocolata.

Am ornat cu frisca si mure.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata alba si mure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort entremet cu lamaie si mure

Postat de Constelatialeu

Desert tort entremet cu lamaie si mure

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, se adauga zeama si coaja de lamaie, faina de migdale. Se incorporeaza albusurile iar la final faina. Se...

Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de mure

Postat de sufletista

Desert tort cu mousse de mure

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare.Adaugam uleiul si iaurtul in fir subtire,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2009, 15:54
uau.......mai ai???

da auzi gogosile alea deja le-ati terminat?

nu-ti pot spune ce bine arata prajiturile facute de tine.ai putea oricand si la orice ora deschide o mica cofetarie de LUX.

de toata admiratia, e super!
la 10.09.2009, 16:05
Nu mai am,ca am avut musafiri si am fost multi. Si gogosile le-am terminat demult. Dar inca n-am terminat de pus toate retetele cu care am ramas in urma. ) Multumesc tare mult de aprecieri!
la 10.09.2009, 16:25
stai asa ca inca nu mi-am revenit, dar esti minunata..., minunata...

foarte frumos !
la 10.09.2009, 16:43
Ce se pune deasupra e facut cu andrelele, nu? Unul pe fata, unul pe dos
la 10.09.2009, 17:17
Sa pui si un maimutoi de asta care croseteaza aici in colectie.

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking