Tort cu mure si ciocolata

Postat de gaby_d in Torturi
23 Aug 2014 | 5938 vizualizari
Tort cu mure si ciocolata

Am facut, nu de mult, reteta de tort de ciocolata pentru cineva, si cum pentru noi, acasa, nu-l facusem de mult, mi-a ramas gandul la o felie :D. Asa ca am purces la a-l prepara din nou, de aceasta data inlocuind unul dintre straturile de ciocolata cu mousse de mure. Nu va pot descrie ce bunatate a iesit si cat de bine se completeaza cele trei straturi. Simplu, bun, rapid!

Ingrediente

  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 400 gr mure coapte bine
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri gelatina granule (a cate 12 gr plicul)
  • 10 piscoturi
  • 1 l frisca lichida
  • mure pentru decor

Mod de preparare

Incepem prepararea tortului pregatind un vas rotund, cu diametrul de 20 cm. (poate fi si o cratita, nu neaparat forma de tort). Il tapetam cu folie alimentara.

600 ml frisca lichida (daca nu e indulcita adaugam zahar dupa gust) o mixam bine pana obtinem o consistenta legata, pufoasa.

Gelatina o punem la hidratat intr-un castronel, impreuna cu 150 ml. apa rece.

Punem intr-un ibric ciocolata alba si 200 ml frisca lichida.

Punem ibricul la foc mic, amestecam continuu cu o lingura si lasam pana se omogenizeaza amestecul.

Procedam la fel si cu ciocolata cu lapte.

Intr-un vas punem murele impreuna cu zaharul si dam vasul la foc mic. Dupa ce da in clocot mai fierbem totul 5 minute amestecand sa nu se prinda.

Oprim focul.

In toate cele trei  compozitii fierbinti (cea cu ciocolata alba, cu ciocolata cu lapte si cea cu mure; eu le fac in acelasi timp pe toate trei) puneti cate o treime din cantitatea de gelatina hidratata. Amestecati in fiecare pana se dilueaza gelatina.

Raciti COMPLET pe fiecare in parte si puneti cate o treime din frisca batuta. Omogenizati in fiecare vas amestecand usor, cu lingura, de jos in sus.

Incepeti asamblarea.

In vasul tapetat cu folie turnati amestecul cu ciocolata alba. Dati vasul la rece pentru aproximativ 15 minute (compozitia trebuie sa se lege usor, sa nu curga si nici sa nu se amestece cu urmatorul strat ce va fi pus).

Scoateti vasul de la rece, puneti pe laterale cateva mure, apasati-le usor cu degetul si puneti al doilea strat, amestecul cu mure.

Nivelati si dati din nou vasul la rece pentru 15-20 minute, apoi scoateti si intindeti ultimul strat, cel cu ciocolata cu lapte.

Deasupra puneti piscoturile, le apasati usor cu degetele si dati vasul la rece pentru cel putin 3 ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Asezati deasupra vasului platoul pe care veti pune tortul si cu o miscare ferma rasturnati.

Desprindeti usor folia alimentara apoi ornati cu ce doriti – fructe, frisca, ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Retete similare

Desert tort cu mure, nuci si crema de ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu mure, nuci si crema de ciocolata

Încălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200g ciocolată ruptă bucățele. După un minut amesteci bine și vei obține o...

Citeste continuarea

Desert tort entremet cu lamaie si mure

Postat de Constelatialeu

Desert tort entremet cu lamaie si mure

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, se adauga zeama si coaja de lamaie, faina de migdale. Se incorporeaza albusurile iar la final faina. Se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

Slow Cooker 3.5L Red

- 9 %
219.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 23.08.2014, 11:24
:
la 23.08.2014, 11:24
Arata super
la 23.08.2014, 11:32
Super!
la 23.08.2014, 11:43
Direct la favorite
la 23.08.2014, 11:49
Delicios!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking