La 7 ani!

Postat de gaby_d in Torturi
9 Oct 2011 | 5693 vizualizari
La 7 ani!

Puiul meu cel mare a implinit marti, pe 4 oct, 7 anisori.Minune mica, licar de lumina din ochii mamei, legatura sfanta,suflet bun si curat. Sa te tina Dumnezeu sanatos si cuminte! La multi ani, Danut!

Ingrediente

blat

  • 4 oua
  • 120 gr faina
  • 20 gr cacao
  • 100 gr zahar
  • un praf sare

mousse de capsuni si mure

  • 200 gr mure
  • 200 gr capsuni
  • 250 ml frisca
  • 2-3 linguri zahar
  • un plic si 1/2 gelatina

mousse de caise si capsuni

  • 200 gr capsuni
  • 200 gr caise
  • 4 linguri zahar
  • un plic si 1/2 gelatina
  • 400 ml frisca

sirop

  • 150 ml apa
  • 4 linguri zahar

glazura de ciocolata

  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca

frisca pentru ornat (cam..300-400ml)

Mod de preparare

"La 35 ani!"- era denumirea tortului aniversar preparat de Laura Adamache.

Mi-a placut atat de mult titlul simplu incat l-am pastrat..schimband doar cifra :))

Al ei arata impecabil, preparat cu "scule" profesionale, nu cu set de inele de 15 ron:P :))).

Este grozav de bun! I-am schimbat eu pe ici pe colo aromele dar am pastrat ideea, prepararea, renuntand la glazura oglinda pentru c-am vrut sa fac capul lui Elmo :))), dar pentru ca oricat colorant as fi pus in frisca nu iesea rosu , am lasat-o balta :)) si l-am ornat simplu, cu frisca, modelul perioadei comuniste :))))))

Am reusit sa salvez o felie la final, rece se taie perfect, e tare frumoasa sectiunea.

Blat.

Se pun intr-un vas ouale intregi impreuna cu zaharul si se mixeaza pana-si tripleaza volumul si e topit complet zaharul(dureaza undeva la 15 min .)

Se cerne faina cu cacaua si se adauga treptat in compozitie amestecand foarte usor.

Se tapeteaza o forma rotunda pentru tort (cu diametrul de 26 cm) cu hartie pentru copt si se toarna amestecul.

Se coace timp de 20-25 min la 170 grade.

Cand e rece, se taie in doua, pe orizontala.

Mousse de capsuni si mure.

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa rece (pentru 5-10 minute)

Se pun intr-o craticioara fructele impreuna cu zaharul. Se amesteca pana la topirea zaharului, fara a fierbe amestecul. Se baga blenderul si se mixeaza.

Se trece totul prin sita pentru a elimina samburii.

Se pune iar pe foc si se infierbanta. Se opreste focul.

Se adauga gelatina si se dilueaza .Se lasa la racit.

Se mixeaza bine frisca.

Cand fructele s-au racit complet se amesteca cu frisca si se omogenizeaza.

Se tapeteaza o forma de tort cu diametrul de aprox 16 cm cu folie alimentara.

Se toarna amestecul si se niveleaza bine.

Se da la rece pentru 2-3 ore.

Mousse de caise si capsuni

Se pune gelatina la hidratat in 50 ml apa rece.

Fructele se pun intr-o craticioara, se baga blenderul si se fac piure. Se adauga zaharul si se pune totul la foc mic.

Se infierbanta bine amestecul. Se adauga gelatina si se amesteca pana se topeste.

Se lasa la racit.

Se mixeaza bine frisca iar cand piureul de fructe e complet racit se amesteca si se omogenizeaza.

Sirop

Caramelizam zaharul intr-un ibric. Adaugam apa si punem inapoi pe foc. Lasam sa se topeasca zaharul si sa dea cateva clocote siropul.

Oprim focul si racim.

Se aseaza pe un platou un blat, se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de sirop si se unge cu cateva linguri din mousse-ul cu caise.

Montam in jurul blatului un inel de tort si punem in mijloc mousse-ul de capsuni si mure (acum bine inchegat si cu o compozitie ferma).

Turnam mousse-ul de caise si capsuni atat pe langa primul mousse cat si deasupra.

Asezam celalalt blat si insiropam.

Dam totul la rece. Eu am lasat peste noapte dar cred ca ajung 3-4 ore.

Scoatem de la rece si cu ajutorul varfului unui cutit desprindem bine totul sa nu ramana lipit de inel.

Scoatem inelul si preparam glazura topind la foc mic ciocolata impreuna cu frisca.

Lasam sa se racoreasca putin si turnam desupra tortului.

Mixam bine frisca ramasa si ornam tortul dupa ..inspiratie :))

Daca ti-a placut reteta noastra "La 7 ani!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (83)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta tort aniversare 64 ani

Postat de Constelatialeu

Reteta tort aniversare 64 ani

Iata cum se prepara Reteta tort aniversare 64 ani Blat : Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu uleiul le-am omogenizat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am...

Citeste continuarea

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Iata cum se prepara Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata Mini eclerele le-am pregatit dimineata devreme, nu mai descriu cum se fac, sigur fiecare are o reteta pe care o foloseste. Mi-au...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 09.10.2011, 19:22
LA MULTI ANI!
Sa iti traiasca puiul, sa ii dea Dumnezeu minte sanatate si noroc ca pentru restul sunt sigura ca ai sa te dai peste cap sa le aiba si sa te bucuri cat mai mult timp de el.
la 09.10.2011, 19:22
La multi ani Danutzu scump! Sa cresti mare si sa ramai la fel de cuminte cum esti acum!
Sa-ti traiasca minunea Gabitzu, sa-ti aduca multe, multe bucurii!
la 09.10.2011, 19:28
la multi ani,frumusete de copil
la 09.10.2011, 19:31
La multi ani puiutului . Sa creasca mare si sanatos
http://www.youtube.com/watch?v=fjVf7dFRiu0
la 09.10.2011, 19:32
La multi ani Danutu sa cresti mare si sa-i umpli sufletul de bucurie mamei tale,ca nu cred ca puteai sa ai o mama mai minunata si pentru ca-i asa minunata ti-a facut un tort de exceptie,cum numai ea stie sa faca

Vezi toate comentariile (83)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking