Tort cu mere umplute si crema de branza

Postat de diana_k in Torturi
21 Noi 2011 | 6966 vizualizari
Tort cu mere umplute si crema de branza

Ingrediente

  • 4 mere
  • 1/2 cana fructe uscate: caise, stafide, coji de portocala confiate..etc
  • 1/2 cana nuci taiate marunt
  • 20ml coniac
  •   pentru aluat
  • 200g unt sau margarina
  • 2 cani faina
  • 2 linguri apa rece
  • 1 ou
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 plic praf de copt ...5 g. 
  • pentru umplutura de branza
  • 500g branza dulce
  • 200ml smantana
  • 1/2 cana gris
  • 1/2 cana zahar
  • 2 pliculete zahara vanilat
  • 2 oua
  • 1/2 fiola esenta de rom

Mod de preparare

pentru inceput taiem fructele uscate bucatele mici si le punem la inmuiat cu lichiorul
apoi pregatim aluatul: faina o framatam cu untul, adaugam apa, apoi oul, zaharul si praful de copt. punem aluatul la rece pentru 1 ora.
pregatim umplutura de branza
smantana o frecam cu zaharul, adaugam grisul, ouale, vanilia, romul si branza dulce data prin sita. se poate pregati si in robotul de bucatarie.

ungem  o tava cu inel cu unt si tapetam cu aluatul, avand grija sa acoperim bine si peretii ei.
pregatim merele, le curatam de coaja si scoatem miezul, avem grija sa nu stricam peretii si fundul lor.
asezam merele in mijlocul tavii si le umplem cu fructele scurse de lichid si amestecate cu nuca

turnam cu atentie branza in jurul merelor, nu umplem tava pana sus, lasam o distanta de 2 cm pana la marginea tavii dam tava la cuptor pentru 50 minute, la 180g.

facem testul cu scobitoarea, lasam sa se raceasca si ornam dupa preferinta, eu am folosit o glazura din albus de ou batut cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere umplute si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort de zmeura cu ciocolata in Multicooker

Postat de Dedicut

Tort de zmeura cu ciocolata in Multicooker

Blat : Mai intai pregatim toate ingredientele,  masuram cantitatile si ungem cu unt  cuva aparatului Philips Multicooker. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu mure si ciocolata

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu mure si ciocolata

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci, pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2011, 21:40
Mamaaaaaaa ce bunaciune
la 21.11.2011, 21:41
ce bine arata
la 21.11.2011, 21:46
delicios
la 21.11.2011, 21:50
la 21.11.2011, 21:53
imi place enorm tortul pregatit de tine..si combinatia mere cu branza cred ca e grozava

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking