Tort cu mousse de trandafiri si caise

Postat de margo in Torturi
4 Mar 2015 | 3394 vizualizari
Tort cu mousse de trandafiri si caise

Ieri a fost ziua sotului meu si ,normal,am facut tort.Am vrut sa fie un pic mai deosebit,dar m-am gandit si la martisorNu am facut un tort alb-rosu,ci unul crem-roz.Initial m-am gandit la ceva cu fructe,dar pana la urma am ales aroma de trandafiri si caise.Mi s-a parut potrivita combinatia,atat la culoare cat si ca gust.Aroma acrisoara a caiselor compenseaza placut parfumul dulce-aromat al trandafirilor.A iesit un tort racoros,foarte parfumat si cu un gust dulce-acrisor.

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 5 linguri apa,
  • 5 linguri ulei,
  • 10 linguri faina,
  • 1 praf sare.
  • Mousse de trandafiri:
  • 500 ml smantana pentru frisca,
  • 4 linguri zahar,
  • 400 ml sirop natural de trandafiri,
  • 2 plicuri gelatina.
  • Mousse de caise:
  • 500 ml smatana pentru frisca,
  • 4 linguri zahar,
  • 400 ml nectar de caise,
  • 2 plicuri gelatina.

Mod de preparare

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu sarea, se adauga uleiul si apa. Albusurile se bat spuma tare, ca pentru bezea. Treptat se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste. Se incorporeaza amestecul de galbenusuri amestecand incet, cu o spatula. Se adauga faina amestecand incet, de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor. Se face proba scobitorii pentru a vedea daca e gata. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se pregatesc mousse-urile. Smantana se mixeaza cu zaharul. Cand e aproape gata se adauga siropul de trandafiri si se mixeaza in continuare. Gelatina se pune la hidratat in putina apa pentru 10 minute, dupa care se incalzeste putin, cat sa se dilueze. Se toarna in frisca si se mixeaza sa se omogenizeze. Se da la frigider pentru o ora.

Mousse-ul de caise se pregateste la fel ca cel de trandafiri, doar ca in frisca se adauga nectarul de caise.

Vreau sa mentionez ca atat siropul de trandafiri cat si nectarul de caise sunt facute de mine, asa sunt foarte aromate, rezultand mousse-uri cu gusturi apropiate de cele naturale.

Blatul se taie pe orizontala, in trei. Ambele mousse-uri se impart in doua. Pe prima foaie se pune jumatate din mousse-ul de trandafiri, iar peste el jumatate din mousse-ul de caise. Se acopera cu a doua foaie peste care iar se pune mousse de trandafiri, apoi mousse de caise. Se acopera cu ultima foaie.

Deasupra, am topit niste pastile de ciocolata rosie de la Wilton cu un pic de lapte si am facut o glazura, apoi m-am jucat cu un pic de frisca. Se poate face un jeleu din dulceata de trandafiri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de trandafiri si caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Diplomat

Postat de simona72

Desert tort Diplomat

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul si sarea pana devine o bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga la bezeaua facuta anterior. La...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de branza si budinca de vanilie

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de branza si budinca de vanilie

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Dupa ce am obtinut o spuma tare, se pun cele doua linguri de apa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2015, 22:02
La multi ani sotului!
la 04.03.2015, 22:46
oo ce deliciu
la 04.03.2015, 22:51
Delicios
la 04.03.2015, 23:07
Multumesc!
la 04.03.2015, 23:47
La multi ani si sanatate sotului !!!
Cred ca a fost foarte bun tortul cu asemenea combinatie eleganta de arome

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking