Ingrediente
- Blat:
- 10 oua,
- 10 linguri zahar,
- 5 linguri apa,
- 5 linguri ulei,
- 10 linguri faina,
- 1 praf sare.
- Mousse de trandafiri:
- 500 ml smantana pentru frisca,
- 4 linguri zahar,
- 400 ml sirop natural de trandafiri,
- 2 plicuri gelatina.
- Mousse de caise:
- 500 ml smatana pentru frisca,
- 4 linguri zahar,
- 400 ml nectar de caise,
- 2 plicuri gelatina.
Mod de preparare
Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu sarea, se adauga uleiul si apa. Albusurile se bat spuma tare, ca pentru bezea. Treptat se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste. Se incorporeaza amestecul de galbenusuri amestecand incet, cu o spatula. Se adauga faina amestecand incet, de jos in sus.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor. Se face proba scobitorii pentru a vedea daca e gata. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se pregatesc mousse-urile. Smantana se mixeaza cu zaharul. Cand e aproape gata se adauga siropul de trandafiri si se mixeaza in continuare. Gelatina se pune la hidratat in putina apa pentru 10 minute, dupa care se incalzeste putin, cat sa se dilueze. Se toarna in frisca si se mixeaza sa se omogenizeze. Se da la frigider pentru o ora.
Mousse-ul de caise se pregateste la fel ca cel de trandafiri, doar ca in frisca se adauga nectarul de caise.
Vreau sa mentionez ca atat siropul de trandafiri cat si nectarul de caise sunt facute de mine, asa sunt foarte aromate, rezultand mousse-uri cu gusturi apropiate de cele naturale.
Blatul se taie pe orizontala, in trei. Ambele mousse-uri se impart in doua. Pe prima foaie se pune jumatate din mousse-ul de trandafiri, iar peste el jumatate din mousse-ul de caise. Se acopera cu a doua foaie peste care iar se pune mousse de trandafiri, apoi mousse de caise. Se acopera cu ultima foaie.
Deasupra, am topit niste pastile de ciocolata rosie de la Wilton cu un pic de lapte si am facut o glazura, apoi m-am jucat cu un pic de frisca. Se poate face un jeleu din dulceata de trandafiri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de trandafiri si caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|