Tot cu crema de lamaie, frisca si mure

Postat de simona72 in Torturi
15 Aug 2013 | 4995 vizualizari
Tot cu crema de lamaie, frisca si mure

Un tort simplu, racoros de vara, inspirat de la talentata si frumoasa noastra Timeea. Familia si musafirii l-au apreciat,mancat si trebuie neaparat repetat...Multumesc Timi>:D

Ingrediente

  • 2 pachetele mici de piscoturi
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 200 ml iaurt grecesc
  • 100 gr mascarpon
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 plic gelatina

pt crema de lamaie:

  • 1 plic crema de lamaie Dr Oetker
  • 250 ml lapte
  • 100 gr zahar pudra
  • pt insiropat piscoturile
  • 1 cescuta sirop de afine
  • 1 cescuta apa

pt umplut si decor:

  • 500 gr mure

Mod de preparare

Pregatim o forma de chec in care am pus folie alimentara in asa fel incat sa treaca si peste marginile fomei de chec. Siropul de afine il amestecam cu apa si trecem piscoturile prin sirop. Crema de lamaie o mixam bine cu laptele rece si zaharul pudra conform instructiunilor de pe ambalaj. Gelatina o punem la hidratat in 100 ml apa, o incalzim usor deasupra flacarii de la aragaz, amestecam pana se dizolva. Jumatate din gelatina punem in crema de lamaie, iar cealalta punem in crema de frisca. 

Pt crema de frisca: mixam bine smantana pt frisca cu zaharul, adaugam treptat iaurtul si mascarponele, iar la urma adaugam si gelatina si dam la frigider. 

Pt asamblare:punem un strat de piscoturi pe fundul formei de chec, jumatate din crema de lamaie, peste punem mure, inca un strat de piscoturi insiropate, restul de crema de lamaie si deasupra mure. Acoperim cu marginile foliei alimentare si dam la congelator pt 10-15 mninute. Desfacem folia, rasturnam tortuletul pe un platou, il imbracam in frisca, si-l decoram cu mure.Il dam la frigider pt 2-3 ore inainte de a fi servit. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tot cu crema de lamaie, frisca si mure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Retete similare

Tort cu doua creme si fructe

Postat de mirela0911

Tort cu doua creme si fructe

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se bat bine pana se obine o spuma tare ca de bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul...

Citeste continuarea

Tort Krantz

Postat de gabrielacuisine

Tort Krantz

Blat: Se bate albusul de la 8 oua si se adauga pe rand 160 gr zahar tos. Cand e spuma bine batuta se adauga cele 8 galbenusuri pe rand, mixand bine dupa fiecare apoi se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 15.08.2013, 12:26
vreo si eu o portie
la 15.08.2013, 12:31
la 15.08.2013, 12:31
Mmmm, ce bine arata!
la 15.08.2013, 12:33
ce combinatie faina
la 15.08.2013, 12:36
Dar ce bine arata

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking