Tort cu nuci, migdale si crema cu ness ( Reteta cu nr.900 )

Postat de Constelatialeu in Torturi
10 Iun 2016 | 6789 vizualizari
Tort cu nuci, migdale si crema cu ness ( Reteta cu nr.900 )

900 de zambete, de hohote de ras si multa veselie si pasiune de a gati pentru cei dragi si cine se mai nimereste pe la usa mea.....e deschisa........Sunt doar o amatoare, n-am pretentii ca stiu, doar ma straduiesc sa gatesc cu gust si cum gustul nu se discuta, e vorba de gustul meu.....zic sa ne radem nitel ca mie asa-mi place....am facut un tort, acum sta la rece, sper sa stea pana maine, desi unii, nu dau nume , n-au rabdare....

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 5 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 130 g nuca macinata
  • 100 g migdale macinate
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 8 g praf de copt cu sofran
  • 18 piscoturi
  • Crema de unt cu ness pentru umplut tortul
  • 200 g zahar
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 60 ml apa
  • 5 galbenusuri
  • 1 pliculet cu vanilie bourbon Dr.Oetker
  • 10-15 g ness
  • Crema pentru ornat cu ciocolata alba Schogetten
  • 100 g cicolata alba
  • 200 g smantana dulce cu peste 30% grasime
  • 1 pliculet cu vanilie bourbon
  • Crema pentru ornat cu ciocolata cu lapte Fine Carre
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml smantana dulce cu peste 30% grasime
  • Sirop
  • 400 ml apa
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 fiole esenta rom
  • Decor
  • bastonase de ciocolata cu menta si cappucino

Mod de preparare

Blat : Am folosit o forma de tort detasabila  cu diametrul de 28 cm. Tapetam forma cu hartie de copt si apoi ne apucam sa facem blatul. 11 abusuri ( 5 albusuri sunt de la crema cu ness) cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare. 6 galbenusuri cu 10 linguri de zahar le mixam pana ce zaharul se topeste, apoi adaugam nuca si migdalele macinate, omogenizam, apoi cernem faina si praful de copt. Adaugam albusurile batute spuma, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Turnam compozitia in forma de tort si asezam pe margine piscoturile. Dam forma la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca bine si apoi in sectionam in 3. De preferat sa fie facut cu o zi inainte, se taie mai bine.

Sirop : Apa cu zaharul se pun la fiert, cand a inceput sa clocoteasca tragem de pe foc si adaugam fiolele cu esenta de rom. Lasam sa se raceasca.

Crema de unt cu ness pentru umplut tortul

Apa cu zaharul le punem la fiert ( 120 grade daca aveti termometru) daca nu cand incepe sa faca bule multe il luam de pe foc . Peste cele 5 galbenusuri punem pliculetul cu vanilie bourbon, ness-ul si apoi incepem sa turnam siropul fiebinte mixand continuu, mixam pana cand obtinem o crema spumoasa. Acesta crema o incorporam in untul moale, punem putin cate putin, pana obtinem o crema spumoasa.

Crema de cicolata alba : Ciocolata impreuna cu smantana pe foc, pana ce se topeste ciocolata, sa nu atinga punctul de fierbere, tragem de pe foc si incorporam pliculetul cu vanilie bourbon, dam apoi la frigider cca 2 ore. Apoi cu ajutorul mixerului mixam bine pana obtinem o crema spumoasa.

Crema cu ciocolata cu lapte. Procedam la fel ca la crema de ciocolata alba.

Asamblare: Dupa ce s-a racit blatul il sectionam in 3, asezam prima parte si o insiropam bine, apoi adaugam jumatate din crema de unt, asezam partea a doua, insirpam si intindem restul de crema peste care punem ultima parte de blat si o insiropam. Apoi ornam cu cele doua creme si decoram cu bastonasele de ciocolata cu menta si cappucino. Se da la rece, se taie de preferat a doua zi, daca poti, daca nu, asta este...ca  nu l-am facut sa ne uitam la el...:)))))))))))))))))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuci, migdale si crema cu ness ( Reteta cu nr.900 )" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (81)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort Duo - reteta cu nr. 700

Postat de merisor67

Tort Duo - reteta cu nr. 700

Pentru blat , separam albusurile de galbenusuri. Presaram cate putina sare peste ambele. Mixam albusurile spuma, la treapta superioara a mixerului, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de...

Citeste continuarea

Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort

Postat de gaby_d

Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort

Mod de pregatire Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort Blaturi de nuca : Mixezi spuma albusurile cu un varf cutit sare. Cand ai obtinut o spuma pufoasa adaugi zaharul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2016, 19:00
Doar 900 parca mai ieri aveai 700 La cat mai multe
la 10.06.2016, 19:01
Ce tort fruuuuumos! Felicitari pentru cele 900 de retete minunate!
la 10.06.2016, 19:06
P.S superb tort vin si eu sa gust
la 10.06.2016, 19:13
mmm ce tort delicios ai facut Felicitari pentru minunatele retete si la cat mai multe!
la 10.06.2016, 19:17
Partyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy vreau si io o felie ca de nu ii bai))))

Vezi toate comentariile (81)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking