Tort cu nuci si migdale

Postat de margo in Torturi
12 Dec 2014 | 3830 vizualizari
Tort cu nuci si migdale

A fost ziua prietenei mele si i-am facut cadou acest tort.Initial am vrut sa-l imbrac in martipan deoarece ii place mult martipanul,dar nu am avut ingredientele necesare pentru a face martipan,asa ca am facut o crema de migdale si una de nuci.A iesit un tort minunat care a fost deliciul tutror.

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 10 oua,
  • 10 ling zahar,
  • 5 ling faina,
  • 5 ling nuci macinate,
  • un praf sare,
  • un praf de copt
  • Ingrediente crema de migdale:
  • 300ml frisca,
  • 100gr ciocolata amaruie,
  • 150 gr migdale
  • Ingrediente crema de nuci:
  • 300ml frisca,
  • 100gr zahar,
  • 200gr nuci

Mod de preparare

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare,ca pentru bezea.Se adauga praful de sare si apoi zaharul,treptat.Se mixeaza pana se topeste tot zaharul.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet cu o spatula.Dupa ce s-au omogenizat galbenusurile se adauga faina si nucile amestecate cu praful de copt.

Se amesteca incet,de sus in jos.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Daca trece testul scobitorii,e gata si se scote din cuptor.Se lasa sa se raceasca.                  

Intre timp,se pregatesc cremele.Migdalele se toaca martunt sau se maruntesc cu blenderul.Ciocolata se topeste la microunde.Frisca se bate si cand e aproape gata se adauga ciocolata.Se mixeaza in continuare.La urma se adauga migdalele tocate.                  

Intr-o craticioara se pune zaharul sa se caramelizeze.Cand e lichid,se adauga nucile.Se amesteca bine si se rastoarna compozitia pe un blat uns cu ulei.Dupa ce s-a racit se marunteste in blender sau cu o sucitoare.Se bate frisca si se adauga caramelul de nuci.                  

Se face un sirop din 100ml apa,2ling zahar si un pic de esenta de migdale.                  

Blatul rece se taie in doua pe orizontala,rezultand doua foi.Ambele foi se insiropeaza cu siropul de migdale.                  

Pe una din foi,cea de la baza,se pune crema de migdale.Peste ea se pune crema de nuci.Deasupra se pune a doua foaie.                 Ornatul ramane la aprecierea si imaginatia fiecaruia.Eu am imbracat partea laterala a torului in nuca macinata,iar deasupra,am oprit din crema de migdale,inainte de a adauga migdalele in ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuci si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Reteta de tort pentru Anul Nou

Postat de RODIMUR

Reteta de tort pentru Anul Nou

Iata cum se prepara Reteta de tort pentru Anul Nou Pentru blat se mixează mai întâi albușurile cu praful de sare, zahărul, vanilia și gălbenușurile. Când zahărul s-a...

Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de piersici

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu mousse de piersici

Mai intai topim ciocolata alba pe baie de abur si apoi imbracam forma silikomart cu ciocolata, am constatat ca ciocolata alba nu are asa aderenta cum are ciocolata neagra, de aceea rezultatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2014, 21:31
la 12.12.2014, 21:59
la 12.12.2014, 22:08
Ce bunatate de tort!
la 12.12.2014, 22:27
la 13.12.2014, 00:11

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking