Tort Cu Piscoturi Iaurt Si Capsune

Postat de gatiticuspor in Torturi
12 Aug 2012 | 7958 vizualizari
Tort Cu Piscoturi Iaurt Si Capsune

Cum am avut de sarbatorit week-end-ul asta m-am decis sa fac ceva special, si mai bine am reusit sa impac pe toata lumea cu acest desert.

Ingrediente

  • un pachet piscoturi (200g)
  • 600g iaurt
  • 200 ml smantana
  • 200 ml frisca
  • 200g ciocolata alba
  • 500g capsune (reteta originala spunea zmeura)
  • 20g gelatina
  • sirop pentru insiropat piscoturile

Mod de preparare

 Pentru inceput topiti ciocolata impreuna cu smantana pe baie de aburi dar aveti grija sa nu fiarba.

 Lasati ciocolata topita sa se raceasca putin iar intre timp hidratati gelatina conform instructiunilor de pe pachet. Cand aceasta este gata adaugati-o peste ciocolata topita si amestecati bine.

 Acoperiti vasul cu folie alimentara si dati la frigider pentru o ora.

 Scoateti crema din frigider, indepartati folia si mixati la viteza mica pentru un minut, adaugati iaurtul si mixati pentru inca un minut sau pana ce crema se omogenizeaza.

 Taiati capsunele in bucati mici (pastrati cam 100g pentru ornat) adaugati-le peste crema si amestecati bine. Dupa cum va spuneam in ingrediente reteta originala spunea sa folositi zmeura dar cum gusturile sunt foarte impartite in familia mea, si cum aveam doar capsune in casa ne-am hotarat sa le folosim pe acestea. Singurul inconvenient in cazul in care folositi capsune este ca prajitura se taie mai greu, mai ales daca taiati capsunele in bucati mai marisoare cum am facut eu :D.

 Faceti un sirop din: un pahar apa, 2 linguri de zahar, o lingurita esenta vanilie si o lingurita cognac. Puneti toate ingredientele intr-o cratita pe foc mic pana se topeste zaharul, lasati sa se raceasca putin. Tapetati o cratita sau o forma de prajitura rotunda (diamentrul de 21 cm) cu folie alimentara, apoi scufundati piscoturile, unul cate unul in siropul obtinut si asezati-le de jur imprejurul tavii.

 Turnati crema in mijlocul piscoturilor (aceasta o sa umple 3/4 din inaltimea piscoturilor) acoperim cu folie alimentara si dam la frigider peste noapte.

Cand ati scos tortul din frigider, ridicati-l din forma cu ajutorul foliei si asezati-l pe un platou. Indepartati folia usor. Mixati frisca si turnati-o peste crema.

   Ornati cu restul de capsune si gata de servit.

   POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cu Piscoturi Iaurt Si Capsune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu capsuni si crema de iaurt

Postat de miha

Tort cu capsuni si crema de iaurt

Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa  rece. Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Cand ajunge la punctul de fierbere se da...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2012, 17:52
cat de racoritor
la 12.08.2012, 17:54
Cat de simplu si gustos si frumos!
la 12.08.2012, 17:59
ce gustosimi lasa gura apa
la 12.08.2012, 18:07
la 12.08.2012, 18:30

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking