Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale

Postat de Pungasa_Rogue in Torturi
24 Dec 2015 | 8949 vizualizari
Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale

Un tort foarte bun pentru Mos Craciun, inspirat de la "Prajitura cu struguri" a lui Merisor. Este preferatul soacrei mele, care il pregateste de sarbatori, dar anul asta l-am pregatit eu :D

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 albusuri;
  • un praf de sare;
  • 7 linguri zahar;
  • 6 linguri apa fierbinte;
  • 50 g nuca de cocos;
  • 4 linguri faina;
  • un plic de praf de copt.
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida;
  • 125 g ciocolata alba;
  • un praf de sare;
  • 500 g mascarpone.
  • In plus:
  • 10 piscoturi;
  • 200 g fructe tropicale din conserva.
  • Sirop pentru blat:
  • 250 ml sirop din conserva de fructe tropicale.
  • Sirop pentru inmuierea piscoturilor:
  • 3 linguri zahar;
  • 250 ml apa;
  • o lingura cu varf de cafea macinata;
  • esenta de rom.
  • Diametru forma: 23 cm

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana cand se fac spuma, apoi cu 3 linguri de zahar pana cand devin ca o bezea.

Se caramelizeaza 4 linguri de zahar, peste care se pun 6 linguri de apa fierbinte si se mai tin la foc mic, mestecand pana cand se topeste zaharul. Se toarna peste bezeaua de albusuri in fir subtire si se mixeaza. Se incorporeaza nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt, treptat. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune pe un platou si se insiropeaza cu 250 ml de sirop dintr-o conserva de fructe tropicale.

Crema:

Frisca lichida, ciocolata rupta in bucatele si un praf de sare se pun la foc mic pana cand se topeste toata ciocolata, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se mixeaza pana cand crema devine spumoasa. Se incorporeaza mascarponele, putin cate putin.

Sirop pentru inmuierea piscoturilor:

Se caramelizeaza 3 linguri de zahar, dupa care se adauga apa. Se lasa in continuare la foc pana cand se topeste tot zaharul, apoi se adauga cafeaua. Se mai da in doua-trei clocote, dupa care se ia vasul de pe foc si se adauga esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.

Asamblare:

Peste blatul insiropat se pune o treime din crema, se adauga piscoturile inmuiate in sirop (care se strecoara), inca o treime din crema, iar cu cealalta treime se orneaza tortul. Deasupra se pun fructele tropicale taiate in bucati mici.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de fructe si piscoturi cu cacao

Postat de merisor67

Desert tort cu crema de fructe si piscoturi cu cacao

Pregătim crema de fructe. Punem frișca lichidă la încălzit, într-un vas, la foc mic. Nu o lăsăm să atingă punctul de fierbere, ci doar atât cât să suporte...

Citeste continuarea

TORT "SAVOARE DE VARA"

Postat de amalia01

TORT "SAVOARE DE VARA"

Fructele se spala sau se decojesc , dupa caz, apoi se taie cubulete si se pun la scurs intr-o sita. Branza mascarpone se bate cu zaharul pana cand devine spumoasa. Bati frisca de jumatate si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.12.2015, 20:26
delicios andra,bravo
la 24.12.2015, 20:26
Sa stii ca este delicios! Multumesc!
la 24.12.2015, 20:28
Esti o adevarata maestra,Andra!
la 24.12.2015, 20:29
Multumesc, Claudia!
la 24.12.2015, 20:31
Frumos și delicios! Bravo!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking