Desert tort cu crema de fructe si piscoturi cu cacao

Postat de merisor67 in Torturi
5 Ian 2019 | 10141 vizualizari
Desert tort cu crema de fructe si piscoturi cu cacao

Chiar dacă pare nefinalizat, pentru că nu am mai apucat să-l decorez, m-am gândit să nu las neîmpărtășit cu voi, acest delicios Tort cu cremă de fructe și pișcoturi cu cacao. A rămas nedecorat, pentru că a fost transportat departe, direct asamblat în tavă. Nu mi-am mai permis să iau după mine și ustensile pentru decorat și nici timp nu aș fi avut să-l decorez. Însă vă asigur că a fost apreciat chiar și fără decor, dar promit că o să-l repet, că prea bun a fost și îl voi prezenta și decorat frumos! Face parte din categoria deserturilor rapide fără coacere, precum este și acest Tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas, sau acest Tort răcoros cu cremă de iaurt și fructe. Pișcoturile cu cacao sunt de mare efect fiind și gustoase și aspectuoase!  

Ingrediente

  • Pentru o tavă de cozonac (L=30 cm, B=15 cm, b=11,5 cm, H=10 cm):
  • 50 pișcoturi cu cacao
  • 2 cutii de compot din fructe tropicale ( 2x420 g)
  • 600 g ciocolată albă
  • 400 ml frișcă lichidă
  • zeama de la 2 lămâi
  • 500 g mascarpone
  • 20 g gelatină

Mod de preparare

Pregătim crema de fructe.

Punem frișca lichidă la încălzit, într-un vas, la foc mic.

Nu o lăsăm să atingă punctul de fierbere, ci doar atât cât să suporte degetul temperatura.

Stingem focul și adăugăm ciocolata ruptă în ea, amestecând intens până la topirea acesteia.

După ce omogenizăm bine compoziția, o dăm la rece, mai întâi în cămară, apoi la frigider.

O lăsăm la frigider 30-40 de minute, apoi introducem mixerul în ea și o mixăm până capătă cremozitate.

Încorporăm și mascarponele și gelatina, hidratată în 2 linguri de sirop de la compot, apoi diluată pe baie de aburi.

Pentru că atât ciocolata albă, cât și frișca lichidă( La Dorna) sunt dulci, potrivim gustul cremei cu zeamă de lămâie.

Încorporăm, apoi, fructele din compot, bine scurse și omogenizăm crema.

Asamblăm tortul.

Îmbrăcăm interiorul tăvii cu folie alimentară și asamblăm rapid tortul, până nu se întărește crema.

Trecem pe rând, pișcoturile prin siropul de la compot, doar pentru o fracțiune de secundă.

Așezăm în tavă un rând de pișcoturi, unul de cremă și tot așa până se termină crema, urmărind ca primul și ultimul strat să fie din pișcoturi.

Dăm tava cu tortul la frigider până când crema devine fermă și se poate porționa frumos.

După cum am spus, este simplu și ușor de preparat și se poate transporta foarte bine oriunde ne-am duce, chiar și pe vreme caniculară, dacă dispunem de o ladă frigorifică.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de fructe si piscoturi cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu piscoturi, crema de vanilie si fructe de padure

Postat de privatelaura

Desert tort cu piscoturi, crema de vanilie si fructe de padure

Se pregătește o forma de tort pentru montarea tortului. Eu am folosit una pătrată, se așază mai bine pișcoturile. Se pregătește crema care va trebui să stea 30 min la rece....

Citeste continuarea

Desert tort cu fructe si mascarpone

Postat de antici_gabytza

Desert tort cu fructe si mascarpone

Prima data pregatim cafeaua. Punem 400 ml apa la fiert dupa care adaugam 5 lingurite cafea si 3 lingurite zahar. Lasam sa fiarba, oprim focul si lasam sa se limpezeasca Pregatim un bol mai mare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2019, 17:22
Minunatie!
la 05.01.2019, 17:35
Mulțumesc, Ruxule drag!
la 05.01.2019, 17:56
Ce fain arată!
la 05.01.2019, 18:02
la 05.01.2019, 18:02
Un deliciu pe placul meu

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking