Tort cu portocale si crema de vanilie cu mascarpone

Postat de simona72 in Torturi
22 Ian 2015 | 6844 vizualizari
Tort cu portocale si crema de vanilie cu mascarpone

A fost cu dedicatie pentru tatal meu...

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri pline de faina
  • 1 lingura praf de copt
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 2-3 linguri suc proaspat de portocala
  • faina si ulei pentru tapetat tava
  • pentru umplutura si crema:
  • 1 portocala
  • suc proaspat de la 2 portocale
  • 1 plic gelatina granule(10 gr)
  • 4 galbenusuri
  • 5+1 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 200 gr mascarpone
  • 100 gr unt moale
  • 2-3 linguri zahar pudra cu aroma de vanile
  • 1 lingura esenta de portocale
  • pentru decor:
  • coaja confiata de portocala

Mod de preparare

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea. Adaugam galbenusurile treptat si mixam dupa fiecare galbenus. Adaugam uleiul in fir subtire, ca la maioneza si mixam la viteza medie. Stingem praful de copt in suc proaspat de portocala, il adaugam la ingredientele mixate, coaja rasa de portocala si faina adaugata in ploaie. Mixam la viteza mica sau folosim un tel tip para si amestecam usor, de jos in sus pana la incorporarea ingredientelor. Am folosit o tava de tarte pe care am tapetat-o bine cu ulei si faina. Am pus compozitia de blat in tava si am dat tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Am scos blatul din forma si l-am lasat sa se raceasca. Am insiropat blatul cu suc proaspat de portocala. Am curatat o portocala mare si am rupt-o in felii. Am pus feliile intr-o craticioara, am adaugat sucul de la 1 portocala si 1 lingura zahar. Am pus craticioara pe foc si am lasat sa fiarba 2 minute, pana feliile de portocala sau inmuiat putin. Am scos feliile de portocala deoparte si le-am lasat sa se raceasca.Am pus gelatina la hidrata in 50 ml apa rece si am adaugat gelatina hidratata in sucul cald in care am fiert feliile de portocala. Am amestecat pana la dizolvarea gelatinei. Am lasat sa se raceasca.

Pentru crema: am amestecat galbenusurile cu zaharul, am adaugat 250 ml lapte cald peste galbenusuri si am amestecat cu un tel. Am transferat compozitia intr-o craticioara cu fund dublu. Peste laptele rece ramas am adaugat amidonul, am amestecat si l-am turnat peste galbenusurile din craticoara. Am lasat sa fiarba pana crema s-a ingrosat, iar in tot acest timp amestecam sa nu se prinda crema. Lasam sa se raceasca.Mixam untul moale cu zaharul pudra, adaugam treptat in timp ce mixam din crema racita, apoi mascarponele, esenta de portocale si la urma sucul de portocale in care am dizolvat gelatina.

Peste blatul insiropat punem feliile de portocala, un strat de crema care sa le acopere, iar cu un pos facem cateva moate din crema. Pentru decor si un plus de savoare presaram bucatele de coaja confiata de portocala. Datti tortul la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu portocale si crema de vanilie cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Se mixează untul cu zahărul măcinat până când se obține o cremă pufoasă, se adaugă apoi pe rând ouăle, mixând dupa fiecare. Peste crema de unt se pune cacaoa si...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata

Postat de sufletista

Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata

Blat- albusurile le mixam cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2015, 17:54
la 22.01.2015, 17:59
Delicios!
la 22.01.2015, 18:01
hmmm pe gustul meu
la 22.01.2015, 18:16
ce bunatate :0bd
la 22.01.2015, 18:16

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking