Tort cu spuma de capsuni

Postat de Elena_Daria in Torturi
1 Iun 2014 | 3079 vizualizari
Tort cu spuma de capsuni

La multi ani de 1 iunie!

Ingrediente

Blat:
  • 5 oua
  • 250 g faina
  • 200 g zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri apa minerala
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Spuma de capsuni:
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 g capsuni
  • 1-2 linguri zahar pudra (depinde cat de dulci sunt capsunile)
Sirop:
  • 1 cana zahar
  • 2 cani apa
  • 1 lingura esenta de rom Dr.Oetker
Decor:
  • fondant (de data am folosit fondant cumparat, Dr.Oetker)
  • Colorant pasta (Dr. Oetker)

Mod de preparare

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le lasam de-o parte.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa.

Adaugam uleiul in fir subtire (ca la maioneza), apoi apa minerala.

Peste albusuri adaugam compozitia de galbenusuri si amestecam cu o spatula de jos in sus.

Tapetam o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) cu hartie de copt si putin ulei, turnam compozitia in tava si dam blatul la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 25-30 de minute.

Spuma de capsuni:

Frisca lichida o punem intr-un vas si o mixam pana se intareste.

Spalam capsunile, indepartam coditele, le taiem in 2 apoi le punem intr-un blender si mixam pana obtinem un piure fin.

Adaugam zaharul pudra si piureul de capsuni peste frisca batuta si amestecam usor cu o spatula.

Asamblare:

Blatul de tort rece il taiem in 3.

Pastram un bol mic de crema pentru imbracat tortul iar restul o impartim in 2 parti egale.

Punem prima felie de blat in tava cu peretii detasabili in care am copt blatul, o insiropam bine, puneme  o parte de crema, ce-a de-a doua felie de blat pe care o vom insiropa, crema ramasa, ultima felie de blat care la randul ei vine insiropata.

Dam tortul la frigider pentru 2-3 ore sau peste noaapte, cum am procedat eu.

A doua zi imbracam tortul in crema ramasa, am intins bucata de fondant (pe masa presarata cu zahar pudra) intr-o foaie mai mare decat diametrul tortului.

Il imbracam apasand bine si usor pe margini pentru a ramane frumos.

Fondantul ramas l-am colorat si am facut floricelele (cu forme speciale, de la mic la mare), t, randafirasiifluturasii, marginea de jos, literele si numerele.

Le-am asezat cum am crezut de cuvinta si gata...l-am dat la frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort 28 a lui Mai

Postat de Constelatialeu

Desert tort 28 a lui Mai

Mai intai pregatim crusta de biscuiti. Maruntim bine biscuitii, topim untul si apoi il amestecam cu biscuitii maruntiti, omogenizam. Forma de tort o imbracam in folie alimentara, apoi intindem...

Citeste continuarea

Tort cu capsuni fara lapte

Postat de alba_zori

Tort cu capsuni fara lapte

PENTRU PREGATIREA PANDISPANULUI DE 22 CM LATIME: Se bat bine albusurile cu putina zeama de lamaie si cu zaharul tos adaugat in ploaie pana devine o spuma lucioasa. Se freaca galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2014, 20:50
Desigur, am depăşit vârsta copilăriei, dar de la aşa ceva nu m-aş da deoparte.
la 01.06.2014, 21:01
Ce bunatate o fi!
la 01.06.2014, 21:01
Padre, putem sa avem 99 de ani atata timp cat ne mentinem tanar interiorul!
la 01.06.2014, 21:08
ce frumos si ce bun trebuie sa fie
la 01.06.2014, 21:08
ce frumos e

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking