Tort cu trei creme

Postat de eduard_09 in Dulciuri
2 Feb 2015 | 3871 vizualizari
Tort cu trei creme

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema de nuca de cocos
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 250 ml frisca
  • crema 2
  • 250 ml frisca
  • 100 visine
  • Crema de ciocolata
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 3 linguri amidon
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare. In alt bol mixam galbenusurile cu zaharul si esenta pana devine o crema, adaugam amidonul amestecat cu faina, praful de copt, cacao, faina, amestecam cu o spatula.

La final adaugam treptat  spuma de albusuri amestecand cu miscari usoare.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca bine dupa care il vom taia in 4 felii.

Crema-laptele il punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam nuca de cocos si lasam cateva ore la inmuiat.

Dupa care strecuram laptele (nu aruncam nuca de cocos)

Mixam oaule cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam amidonul si mixam bine,adaugam treptat laptele caldut.

Punem amestecul pe foc amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca, adaugam nuca de cocos si omogenizam.

Lasam sa se raceasca,

Crema 2-amestecam visine cu frisca mixata inainte.

Crema de ciocolata-mixam ouale cu zaharul,adaugam amidonul,cacao si treptat laptele caldut.

Punem amestecul pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa, lasam sa se raceasca.

Ansamblare-asezam prima foaie-o insiropam-adaugam crema nuca de cocos-foaie crema-2-foaie-1/2din crema de ciocolata -ultima foaie si imbracam tortul in crema de ciocolata.

Eu am adaugat napolitana maruntita  si cateva bombonele pentru decor.

Dam la rece cateva ore inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trei creme" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu trei blaturi si trei creme

Postat de Pungasa_Rogue

Tort cu trei blaturi si trei creme

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat cu cacao: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul pana cand devin ca...

Citeste continuarea

Tort aniversar cu trei creme

Postat de gicuta69

Tort aniversar cu trei creme

Blat : Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare, apoi lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2015, 18:26
Tare frumos tortulet!
la 02.02.2015, 18:39
Excelent
la 02.02.2015, 19:07
la 02.02.2015, 19:18
bunnnn
la 02.02.2015, 20:54
super bun

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking