Tort cu trufe si martipan

Postat de Ela68 in Torturi
20 Dec 2012 | 5746 vizualizari
Tort cu trufe si martipan

Ingrediente

  • Blatul :
  • 7 galbenusuri,
  • 7 albusuri,
  • 140 gr zahar,
  • 80 gr ciocolata,
  • 150 gr migdale macinate,
  • zahar vanilat,
  • 1 varf sare
  • Mousse de ciocolata neagra :
  • 250 ml frisca lichida,
  • 250 gr ciocolata amaruie
  • Mousse de ciocolata alba :
  • 200 ml frisca lichida,
  • 250 gr ciocolata alba
  • Sirop de zahar ars :
  • 150 gr zahar tos,
  • 200 ml apa
  • Migdale caramelizate :
  • 150 gr migdale tocate bucatele mici,
  • 100 gr zahar

Mod de preparare

Blatul: Mixam galbenusurile cu 30 gr de zahar, zaharul vanilat si sarea pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.Topim ciocolata la bain marie, o lasam sa se raceasca putin si o adaugam peste galbenusuri.Batem albusurile cu restul de zahar si le incorporam galbenusurilor amestecand de jos in sus.Macinam migdalele  adaugandu-le amestecului de mai sus. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu diametrul de 22 cm ( merge si 24 cm ) si se introduce in cuptorul preincalzit, la foc mediu,  30 minute. Scoatem blatul din cuptor lasandu-l la racit.

Mousse: Se pune ciocolata impreuna cu frisca intr-un vas, la foc mic, amestecandu-se continuu cu un tel pana se topeste ciocolata. Dupa racire, se pune la frigider pentru 2-3 ore, apoi batem compozitia cu mixerul 3-4 minute. Se opresc din aceasta compozitie 2 linguri pentru trufe. La fel se procedeaza si cu mousse de ciocolata alba.

Pentru sirop: Se pune zaharul intr-un vas metalic la foc mic amestecand continuu pana acesta se topeste. Adaugam  apa si lasam sa fiarba pana la dizolvarea caramelului. Trebuie avut grija ca zaharul sa nu se arda, altfel, siropul devine amarui. Lasam la racit.

Asamblare: Se taie blatul in doua si se insiropeaza prima foaie cu jumatate din cantitatea de sirop.  Montam un inel de tort , turnam si nivelam mousse-ul de ciocolata amaruie lasand 1 ora la rece sa se intareasca. Se aseaza apoi ce-a de-a doua foaie de tort pe care o insiropam si turnam peste ea mousse-ul de ciocolata alba. Punem din nou la frigider pana ce crema se intareste. La crema alba dureaza putin mai mult, 2-3 ore. Scoatem apoi inelul de tort si purcedem la ornat.

Krantz de migdale: Tocam migdalele si le amestecam cu zaharul. , lasandu-le pana se caramelizeaza.

Trufele: Cele 2 linguri de crema de ciocolata oprite se pun 30 min la congelator ca sa le putem modela mai usor, apoi se formeaza mici sfere care se tavalesc prin ciocolata.

Se orneaza cu felii de martipan imbracat in ciocolata, trufe, migdale caramelizate si portocale confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trufe si martipan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort fulg de nea

Postat de stratulatgeorgiana

Tort fulg de nea

Se mixeaza ouale cu zaharul pana devin spuma,apoi se adauga faina in ploaie, se amesteca usor sa nu se lase,se pune in tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si se baga la cuptor la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2012, 11:36
Pentru toti bucatarasii, o feliuta de tort !
la 20.12.2012, 11:41
Super! Multumim si La multi ani!!!
la 20.12.2012, 11:42
Au început torturile şi torturile Că nu e uşor să le rezişti
la 20.12.2012, 11:46
Super tort!
la 20.12.2012, 11:46
bine ca am sosit mai devreme ca sa mai pot avea si eu o portie de tort este apetisant

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking