Ingrediente
- piscoturi
- 4 oua
- 6 linguri de zahar
- 300 ml lapte
- 2 plicuri de gelatina
- 500 ml frisca
- zmeura
- 150 ml sirop de zmeura
Mod de preparare
Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele treptat, amestecam bine, dupa care punem la fiert pe baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa ca o smantana subtire.
Gelatina o dizolvam in siropul de zmeura, o lasam cca 5 minute dupa care o dizolvam pe baie de aburi, o amestecam cu crema de galbenusuri (putin racita)
Cand incepe sa se ingroase crema adaugam frisca, albusurile batute spuma, amestecam bine (eu am mai adaugat si cca 100 g zmeura pisata)
Intr-o tava (eu am folosit de cozonac) o tapetam cu folie alimentara si asezam piscoturile insiropate (si pe pereti laterali daca dorim) adaugam crema si zmeura dam la frigider pana a 2 zi,
A 2 zi rasturnam totul pe un platou si ornam dupa plac
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|