Tort cu zmeura si crema de kiwi

Postat de ANNA_46 in Torturi
15 Ian 2013 | 4764 vizualizari
Tort cu zmeura si crema de kiwi

Aceste torturi le-am avut pentru Revelion (cel mic e numai cu zmeura, deoarece domnul meu e alergic la kiwi). Din greseala am sters foto-ul cu sectiunea de la tortul cel mic inainte de a-l transfera pe laptop, a aratat mai bine ca cel mare, jeleul din interior fiind destul de gros, dar amandoua au fost delicioase.

Ingrediente

  • PENTRU BLAT AVEM NEVOIE DE :
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • PENTRU SIROP :
  • apa
  • zahar
  • zeama de lamaie
  • PENTRU JELEUL DE ZMEURA:
  • 800 gr. zmeura congelata
  • zahar , dupa gust
  • 12 foi gelatina (sau 20 gr. )
  • PENTRU CREMA DE KIWI:
  • 200 ml. lapte,
  • zahar,
  • gris,
  • vreo 6 kiwi.
  • PENTRU ORNAT:
  • 500 ml. frisca Hulala

Mod de preparare

Lasam zmeura la decongelat intr-un vas. Adaugam zahar dupa gust (cat de dulce ne place). Separam sambureii printr-o sita. Gelatina o punem la inmuiat in apa. Tapetam o tava cu folie alimentara ( si marginile ), a mea a avut dimensiunea de: 35/25 cm.

Incalzim putin zmeura cu zaharul , doar pana se dizolva gelatina (pe care am adaugat-o stoarsa ), turnam zmeura in tava, lasam la rece pana se intareste.

Ne ocupam de pandispan: Preincalzim cuptorul la 180°C. Batem ouale cu zaharul, coaja de lamaie, pana devin spumoase. Adaugam faina cernuta cu praful de copt, incorporam cu grija. Turnam in forma deja tapetata cu hartie de copt. Coacem cca. 15 minute (verificam cu o scobitoare ). Lasam la racit.

Fierbem un sirop din apa si zahar (dupa gust), adaugam zeama de lamaie (tot dupa gust ). Lasam la racit.

Ne ocupam de crema. Din cei 200 ml lapte si  putin zahar fierbem un gris consistent (mai tare), lasam la racit. Curatam cativa kiwi (nu toate deodata). Cu un blender le mixam bine, indulcim cu zahar dupa gust, adaugam la grisul deja racit. Daca crema e inca tare curatam si mixam restul de kiwi, mai indulcim daca e nevoie.

Insiropam blatul, intindem crema, dam putin la rece. 

Luam tavita cu jeleu, decupam forme de care dorim ( eu am ales stelute ), ridicam folia de pe margini, introducem o mana dedesuptul ei, iar cu cealalta luam usor steluta si asezam pe o alta suprafata tot cu folie sau suport silicon. In cazul in care lasam rotund (ca pe tortul cel mic), decupam un cerc cu inelul tortului. O ridicam cu tot cu folie, asezam cu parte cealalta usor peste tort. Ramasitele de jeleu ramase le vom amesteca si intinde peste crema de kiwi.

Batem frisca bine (sa nu uitam sa o tinem la rece cel putin 4 ore inainte). Ornam tortul dupa plac. La sfarsit asezam stelutele, punem la rece sau servim. Va doresc : Pofta Buna ! 

  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si crema de kiwi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de branza si jeleu de fructe

Postat de medioto59

Desert tort cu crema de branza si jeleu de fructe

Rupem ciocolata bucati si punem pe baia de aburi, impreuna cu untul. Lasam sa se topeasca, dupa care luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Batem ouale cu un praf de sare (folosind telul)...

Citeste continuarea

Prajitura cu fructe

Postat de Ela68

Prajitura cu fructe

Se bat albusele spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se obtine o bezea. Adaugam galbenusele ( sau galbenusurile...........ca ambele variante-s corecte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2013, 22:40
ce bine arata
la 15.01.2013, 22:46
Multumesc frumos Daniela
la 15.01.2013, 22:47
ce super e
la 15.01.2013, 22:50
Mersi frumos Bya
la 15.01.2013, 22:53
NEMAIPOMENIT!!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking