Tort de Anul Nou cu cafea

Postat de momo121 in Torturi
1 Ian 2016 | 3348 vizualizari
Tort de Anul Nou cu cafea

La multi ani cu multe bucurii in Anul 2016! >:D<

Ingrediente

Blat:

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri zahar brun
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1 linurita praf de copt
  • esenta de rom

Crema:

  • 1 plic crema de cafea din comert
  • 250ml lapte
  • 2-3 linguri zahar pudra

Sirop:

  • cafea preparata si indulcita

Glazura:

  • 150g ciocolata neagra
  • 50g unt

In plus: 14-15 piscoturi

Mod de preparare

      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul, adaugam si galbenusurile unul cate unul. Faina, cacaoa, praful de copt si amidonul le amestecam, apoi le adaugam treptat in compozitie, iar la sfarsit mai punem putina esenta de rom.
     Pregatim o tava de 22cm tapetata cu hartie de copt si rasturnam compozitia rezultata. Bagam tava la cuptor pentru 20-25 minute. Cand se raceste complet il taiem in 2.

Pregatim si cafeaua, sa fie rece cand insiropam blatul si piscoturile.

Crema o pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj.

        Ansamblare: Pe un platou am pus prima foaie de blat, am insiropat-o bine, iar peste am pus jumatate din crema, peste am pus un strat de piscoturi insiropate si ele cu cafea,
apoi restul de crema (mai lasam 2-3 linguri pentru ornat/scris) si pe urma ultima foaie pe care o insiropata tot cu cafea.

      Dam tortul la rece si ne apucam sa pregatim glazura: Pe baie de aburi am pus ciocolata si untul, cand s-au topit am turnat peste tort lasand sa curga si in parti. Ornam cu
crema oprita. Se taie a doua zi. Un deliciu cu aroma de cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Anul Nou cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort de Anul Nou

Postat de gicuta69

Desert tort de Anul Nou

Blat:  Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam...

Citeste continuarea

Tort Anul Nou

Postat de dedairis

Tort Anul Nou

Blat: Se freaca foarte bine ouale cu zaharul pana se tripleaza toata compozitia si are o consistenta cremoasa. Apoi se adauga usor faina amestecata cu cacao. Se amesteca cu foarte mare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2016, 13:26
Delicios!! La multi ani!
la 01.01.2016, 13:32
Arata super delicios! La multi ani!
la 01.01.2016, 13:43
La multi ani, Daniela
la 01.01.2016, 14:36
La multi ani! Minunat tortul tau!
la 01.01.2016, 14:51
La Mulți Ani!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking