Tort de biscuiti

Postat de anaiordan in Torturi
16 Iul 2009 | 48189 vizualizari
Tort de biscuiti

Eu am facut tortul asta cu biscuiti petit beure...aici nu am reusit sa gasesc ceva mai tare cum sunt aia populari din Romania ... Din pacate nu am apucat sa mai fac poza la tot tortul ci doar la ultima portie care a fost savurata azi tot de sarbatorit.

Ingrediente

  • 4-5 pachete de biscuiti petit beure, inseamna cam 1kg si 250grame
  • 400ml crema de lapte/patisierre
  • 2-3linguri coniac sau esenta de rom
  • cacao..dupa gust
  • 3 tablete ciocolata pentru topit.
  • 2linguri zahar pudra
  • 750ml apa
  • 20 linguri zahar
  • coaja de lamaie
  • 150grame unt

Mod de preparare

Intai se pregateste clasicul sirop. Eu l-am facut din 20 linguri de zahar si 750ml apa si coaja de lamaie rasa. Dupa ce a fost gata l-am strecurat si l-am lasat putin la racit.

Crema am facut-o astfel:

Am pus la topit ciocolata cu untul, aici in Grecia ciocolata de menaj chiar e foarte buna fata de cea care se gaseste in Romania, si se gaseste sub forma de tablete normale. Se lasa la racit ciocolata topita.

se bat cei 400 ml de crema de lapte cu cele doua linguri de zahar pudra pana se face frisca tare. Daca intr timp ciocolata nu s-a racit se pune pe intr-un castron cu apa cat mai rece si se tine in el pana se raceste. Dupa ce s-a racit ciocolata se amesteca incet frisca cu aceasta ciocolata topita. Eu personal am mai pus cacao pentru mi s-a parut ca e prea slaba crema la gust din punctul asta de vedere. Dupa ce am amestecat se adauga si coniacul sau esenta de rom dupa plac. Se lasa si crema la racit vreo 10-15 minute.

Intre timp incepem sa asamblam tortul. Siropul in timpul asta a devenit tocmai bun de utilizat si se incepe a se pune primul strat de biscuiti pe platou, e de preferat sa aveti un platou patrat...dar merge si unul rotund mai mare. Se inmoaie biscuitii pe rand in sirop, adica se scufunda o data de doua ori cel mult in sirop, pt a nu se sfarama prea tare, si incep sa se aseze pe platou unul langa celalalt. Dupa ce s-a pus un strat de biscuiti se toarna unul de crema apoi iar unul de biscuiti si tot asa pana se termina una sau alta :D...

La ornat...eu nu am avut idei prea multe si am ras doar niste ciocolata pe el.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Iata cum se prepara Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024 Am pus fructele intr-o craticioara, am adaugat o lingura de zahar si am pus pe foc, am amestecat usor, sa nu sfaram fructele si...

Citeste continuarea

Desert tort aniversar Unicorn

Postat de momo121

Desert tort aniversar Unicorn

Pentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2009, 23:17
Doamne, ce mai mancam cand eram mica!! E preferatul meu! Simplu de facut si delicios!! Si La multi ani sarbatoritului
la 17.07.2009, 10:57
Deci a iesit demential...yumiii..mai fac o tura acu in weekend. Mama facea alta crema cand il facea, dar mie genul asta de crema mi-a palcut foarte mult si am vazut ca merge foarte bine si la tortul asta.
la 17.07.2009, 15:17
Ana, crema de lapte este frisca lichida sau smantana lichida, dulce?
la 17.07.2009, 19:23
Cred ca este frisca lichida , aici eu nu am gasit smantana lichida asa ca nu prea imi dau seama de diferenta..iar cand eram in tara nu gateam
la 17.07.2009, 20:07
Smantana dulce e mai fara gust, adica trebuie batuta cu zahar ca sa devina frisca, iar frisca lichida e deja dulce-dulce si se bate repede si se intareste. Cred ca frisca lichida e ce ai pus tu. Cred ca o sa fac si eu crema dupa reteta ta

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking