Tort cu blat de biscuiti, rubarba si crema de ciocolata

Postat de simona72 in Torturi
4 Mai 2014 | 4514 vizualizari
Tort cu blat de biscuiti, rubarba si crema de ciocolata

Cu dedicatie pentru Corina si Miha...ele sunt vinovate pentru acest tort :)

Ingrediente

  • pt blatul de biscuiti:
  • 350 gr biscuiti simpli
  • 100 gr unt topit
  • 1 paharel mic de lichior de oua
  • 4 tije rubarba
  • 2 linguri zahar brut
  • 1 cescuta apa
  • pt crema:
  • 5 oua
  • 2 linguri indulcitor pulbere
  • 300 gr ciocolata 52% cacao
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 200 gr branza ceva fin de la Delaco
  • 1 paharel mic lichior de oua
  • pt decor:
  • 100 gr ciocolata cu lapte Milka
  • 2 linguri smantana pt frisca
  • 150 gr mascarpone

Mod de preparare

Pt blatul de biscuiti:zdrobim biscuitii la robotul de bucatarie si ii punem intr-un castron. Rubarba curatata, se taie in bucati de 2-3 cm se pune intr-o craticioara impreuna cu 2 linguri zahar brut si o cescuta apa. Se alasa sa fiarba 3-4 minute. Se lasa sa se raceasca si se pune rubarba intr-o strecuratoare. Pulpa se face piure, se trece prin robotul cu care am zdrobit biscuitii, iar zeama lasata se adauga la biscuiti, impreuna cu untul topit si lichiorul de oua. Se amesteca ingredientele si se pun in tava rptunda cu inel detasabil, unsa in prealabil cu foarte putin unt. Se aseaza si se preseaza cu degetele blatul de biscuiti. Peste blat se pune piureul de rubarba.

Pt crema:mixam ouale intregi cu indulcitorul pana isi tripleaza volumu, se deschid la culoare si capata consistenta. Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu smatana pt frisca. Se da la frigider sa se raceasca. Peste ouale mixate se adauga branza, lichiorul de oua, se reduce viteza mixerului si se adauga ciocolata topita. Amestecul rezultat se pune peste blatul de biscuiti si rubarba. se da tava la cuptorul incins la 170 grade, se coace 30 minute, se reduce temperatura la 160 grade si se mai coace inca 15-20 minute, pana compozitia de ciocolata nu mai tremura. Se lasa sa se raceasca, se inlatura inelul detasabil, se transfera tortul pe un platou(se pun 2 cutite cu lame late si lungi pe sub tort, se ridica si se transfera pe platou).

Pt decor: am topit ciocolata pe baie de aburi impreuna cu 2 linguri smantana pt frisca. Cand s-a racit am mixat-o cu mascarponele. Am dat pt 5 minute crema la frigider, am pus crema intr-un pos si am ornat tortul dupa inspiratie si indemanare. Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de biscuiti, rubarba si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Egiptean

Postat de caroline

Tort Egiptean

Prepararea celor 3 blaturi :    Punem in robot alunele si nuca si le macinam fin.  Mai intai punem intr-un bol albusurile de ou si le mixam cu un varf de sare la viteza...

Citeste continuarea

Desert tort cu mure, nuci si crema de ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu mure, nuci si crema de ciocolata

Încălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200g ciocolată ruptă bucățele. După un minut amesteci bine și vei obține o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2014, 14:24
Supeeeeeeeer!
la 04.05.2014, 14:24
ce bunatateeee!
la 04.05.2014, 14:25
Delicios!
la 04.05.2014, 14:27
minunat
la 04.05.2014, 14:28
si ziceai ca tu nu stii sa faci torturi Foarte fumos ti-a iesit!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking