Tort cu ciocolata si rodie

Postat de Valclaudia in Torturi
11 Oct 2014 | 4452 vizualizari
Tort cu ciocolata si rodie

Dragii mei bucatarasi, va multumesc tuturor pentru urari si pentru flori Mi-ati facut ziua frumoasa... Va multumesc si va iubesc!

Ingrediente

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar tos
  • 5 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 4 linguri apa minerala

Sirop:

  • 4 linguri de zahar
  • cca 100 ml apa rece
  • 1 esenta de rom

Crema de biscuiti:

  • 250 gr. biscuiti sau piscoturi din comert
  • lapte rece cat cuprinde, cca 125ml
  • semintele de la o jumatate de rodie
  • 1 lingura cu varf pudra de roscove
  • 100 gr. zahar pudra

Crema de ciocolata:

  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 300 gr. frisca vegetala

Crema de mascarpone:

  • 250 gr. mascarpone
  • 2 plicuri praf de cafea instant de la Milka
  • semintele de la cealalta jumatate de rodie
  • 250 gr. frisca vegetala

Decor:

  • semintele de la jumatate de rodie
  • frisca vegetala
  • cristale de zahar
  • 50 gr. ciocolata amaruie topita in 2-3 linguri de frisca vegetala

         

Mod de preparare

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Batem spuma albusurile cu praful de sare, pana obtinem o spuma ferma.

Mixam galbenusurile cu praful de copt, pudra de cacao si zaharul pana isi dubleaza volumul.

Adaugam apa minerala, apoi faina in ploaie si albusurile spuma, amestecam usor sa nu se lase, apoi turnam acest amestec in tava unsa si tapetata cu faina.

Dam tava la cuptor pentru 30 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Crema de biscuiti o preparam astfel:

-trecem biscuitii/ piscoturile prin robot sa-i zdrobim;

-adaugam laptele rece,zaharul pudra, pudra de roscove si semintele de rodie.

Insiropam blatul cu siropul obtinut din topirea zaharului in apa la foc mic, in care adaugam la final esenta de rom.

Peste blatul insiropat adaugam in stat generos crema de biscuiti cu rodie si dam la redce pana preparam crema ded ciocolata.

Topim intr-o craticioara, la foc mic ciocolata in 100 ml frisca vegetala. Lasam sa se raceasca, apoi dam la frigider crema pentru cel putin jumatate de ora.

Mixam crema de ciocolata cu alte 200 gr. frisca vegetala, apoi repartizam crema in strat uniform peste tort. Dam din nou la rece si trecem la prepararea cremei de mascarpone.

Mixam frisca vegetala cu praful din cele doua plicuri de cafea instant de la Milka.

Adaugam mascarponele, apoi semintele de rodie si repartizam si acest ultim strat de crema peste tortul din tava si dam la rece pana a doua zi.

Scoatem inelul tavii, imbracam tortul de jur imprejur in ciocolata topita, decoram cu frisca batuta, seminte de rodie si cristale de zahar.

Pastram tortul la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si rodie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata si portocale

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata si portocale

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare pana se obtine o spuma tare si densa. Se adauga apa si se mai...

Citeste continuarea

Tort cu creme de ciocolata si clementine

Postat de merisor67

Tort cu creme de ciocolata si clementine

Pregătim blatul de tort. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Mixăm albușurile până devin spumoase,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2014, 23:03
Ce frumos, ne-ai adus si tort
la 11.10.2014, 23:12
frumos
la 11.10.2014, 23:17
Ce bunatate ne-ai adus
la 11.10.2014, 23:25
la 11.10.2014, 23:38

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking