Ingrediente
- 6 pachete de biscuiti Petite Beurre
- 1 borcan mic de nutella
- 150 gr unt
- 4 oua
- 4 linguri faina( sau amidon)
- 8 linguri de zahar
- o cana de nuca macinata
- vanilie
- 1 l lapte
- 2 linguri Amaretto + 1 lingura Havana Rhum
- esenta de rom( 3 bucati fiole)
Mod de preparare
Biscuitii se pun intr-un vas mare si se zdrobesc.
Laptele se infierbanta si in el se pune vanilia.
Ouale se mixeaza cu zaharul si cu faina si o cana de lapte( din total), apoi se toarna in fir subtire in laptele din vas. Se lasa cateva minute pe foc compozitia si se amesteca pana se ingroasa usor ca la budinca. Se adauga untul taiat cubulete si apoi nutella. Se pune si esenta de rom si se amesteca bine, apoi se lasa la racit usor. Biscuitii se stropesc cu rom si amaretto.
Se toarna crema peste biscuiti si se apasa cu telul pentru piure. Se omogenizeaza bine crema si apoi turnam totul in forma de tort( cea cu inel culinar). Presaram deasupra nuca tocata si amestecata cu zaharul vanilat. Dam la rece minim 6 ore.
O nebunie delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|