Tort de biscuiti

Postat de cristina1985 in Torturi
5 Sep 2015 | 10105 vizualizari
Tort de biscuiti

Am scris 900 g biscuiti, desi au intrat mai putin.Important este ca biscuitii sa fie mari.Un tort a iesit cu 5 straturi, iar celalalt cu 4 straturi.

Ingrediente

  • Blat:
  • 900 g biscuiti mari
  • Crema:
  • 1 budinca vanilie
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 budinca ciocolata cu rom (nou aparuta)
  • 1/2 esenta rom
  • 2 pachete unt
  • 7 lg zahar
  • 1 l lapte
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 1 esenta rom
  • 4 lg zahar

Mod de preparare

Creme:  Se fac cele doua budinci, cum scrie pe plic: cea de vanilie cu 500 ml lapte, (3,5lg) zahar,un plic zahar vanilinat, iar cea de ciocolata, tot cu 500 ml lapte, zahar (3,5 lg),esenta rom.Cand cele doua budinci sunt caldute , se amesteca cu un pachet de unt fiecare (din care s-a scos apa).Se amesteca cu telul, pana nu se mai vede untul.

Sirop: Se fierbe 300 ml apa cu zahar.Cand s-a topit zaharul, se inchide aragazul si se pune esenta de rom.

Vor iesi doua torturi.Se aseaza pe un platou sau farfurii patrate, biscuitii care se stropesc (fiecare, cu o lingura) cu siropul racit.Se vor inmuia biscuitii doar daca sunt foarte tari. Se pune un strat de biscuiti, care se insiropeaza,apoi se pune crema de vanilie, urmeaza alt strat de biscuiti, care vor fi insiropati, crema de ciocolata si se continua pana se termina crema. Puteti face tortul mai inalt. Eu am preferat sa fac doua torturi.Se pastreaza la frigider, acoperite cu folie.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Iata cum se prepara Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024 Am pus fructele intr-o craticioara, am adaugat o lingura de zahar si am pus pe foc, am amestecat usor, sa nu sfaram fructele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2015, 22:06
Rapid si super bun

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking