Tort de cacao si vanilie

Postat de MotanLaOale in Torturi
12 Noi 2012 | 9353 vizualizari
Tort de cacao si vanilie

Acest tort este dedicat tuturor bucatarasilor de la Motan care a implinit doi ani de cand a venit in randul vostru. Au fost doi ani de voie buna si bucatareala cu prieteni de suflet! Va multumesc pentru prietenia aratata si ca ati fost mereu prezenti cu un sfat sau o vorba buna! Am avut si placerea sa cunosc personal cativa bucatarasi care mi-au confirmat ce oameni cu suflet mare sunt pe acest site! Gata ca o sa cad in butoiul cu melancolie, asa ca va invit la o felie de tort. Nu criticati ornarea ca este facut de motan care nu le aea cu ornatul! Dar invata el! Multumesc ca existati! >:D

Ingrediente

  • BLAT
  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • CREMA CACAO
  • 400ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 150g unt
  • 50g cacao
  • 1 esenta rom
  • CREMA VANILIE
  • 400ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 150g unt
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • SIROP
  • 500ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • ORNAT
  • 200ml frisca lichida
  • rondele de ananas
  • bilute de ciocolata

Mod de preparare

Pentru  blat se bat albusurile cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.

Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.

Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.

Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace in cuptor 25-30 minute.

Se incearca cu scobitoarea si cand este gata se scoate din farma si se lasa la racit.

Pentru crema de cacao se pun 200ml lapte la fiert cu zaharul.

In restul de lapte se dizolva amidonul si faina si se toarna peste laptele cu zahar si se tine pe foc amestecand pana se ingroase. Se lasa la racit.

Untul se bate spuma, se adauga crema racita si se mixeaza bine.

Se adauga cacaoa si esenta de rom si se omogenizeaza.

Se pune la frigider.

Crema de vanilie se face la fel. Zaharul vanilat se adauga in crema la fiert.

Siropul se fierbe cateva minute apa cu zaharul, se da la o parte si se adauga zaharul vanilat si esenta de rom. Se lasa la racit.

Blatul se taie in 3 si se insiropeaza.

Se pune o foaie de blat pe platou se pune crema de cacao, o alta foaie de blat, crema de vanilie si a treia foaie de blat.

Se pune in frigider pentru o ora.

Se bate frisca si se orneaza tortul dupa preferinta si pricepere.

Eu l-am imbracat in frisca, am pus cateva bucati de ananas si am presarat bilute de ciocolata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cacao si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (62)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2012, 22:32
Ce tort minunat si gustos! Si ce de torturi azi pe aici , ce de sarbatoriri .
la 12.11.2012, 22:32
Mmmmm...delicios!!!
la 12.11.2012, 22:32
Motanel, ce tort bun si frumos ai facut!
la 12.11.2012, 22:34
Draga Motan!!! In primul rand tortul e minunat, arata foarte bine...dar sa trecem la subiect, m-au impresionat cuvintele tale. Si eu ma bucur si sunt incantata ca am descoperit site-ul Bucataras, cu fete extraordinare, bucatarasi dragutzi si un Motan de nota 10 (zece). LA MULTI ANI!!!! si sa avem multi, multi ani frumosi pe BUCATARAS!!!!!!!!!
la 12.11.2012, 22:34
Ce tort bun si frumos ne-ai facut Motanel
Am un respect deosebit pentru barbatii care fac asa ceva

Noi iti multumim ca esti alaturi de noi esti un om deosebit

Vezi toate comentariile (62)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking