Ingrediente
- BLAT:
- 5 oua
- un praf de sare
- 5 linguri de zahar
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri cacao
- 3 linguri faina
- un plic praf de copt cu sofran Dr.Oetker
- CREMA
- 400 ml lapte
- 4 linguri zahar
- 4 linguri amidon Gustin(Dr Oetker)
- esenta de vanilie Dr.Oetker
- 100-150 gr fructe confiate( curmale, caise, merisoare)
- GLAZURA:
- 200 ml suc de fructe de padure
- 2 linguri zahar
- 1 lingura amidon Gustin (Dr.Oetker)
Mod de preparare
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu cacao si praful de copt de copt. Omogenizam cu o spatula de jos in sus si punem in tava unsa cu diametrul de 16 cm. Dam la cuptorul preincalzit 40 min. Scoatem blatul si il lasam la racit.
Crema: 300 ml lapte cu zaharul, fructele confiate taiate bucati si vanilia se pun la fiert, amidonul se dizolva cu laptele ramas, cand clocoteste se toarna amidonul amestecand continuu. Crema o facem cand este rece blatul.
Glazura: 150 ml suc si zaharul se pun la fiert, amidonul se dizolva cu sucul ramas. Cand fierbe se toarna amidonul si amestecam continuu. Lasam la racorit putin.
ASAMBLARE:
Blatul se taie in 4 (3 taieturi). In tava in care am copt blatul se pune o parte de blat apoi crema si tot asa pana terminam. Punem tortuletul in frigirer. Scoatem tortul din forma si il glazuram, ornam cu ciocolata alba .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu budinca de vanilie si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|