Ingrediente
- BLAT:
- 5 oua,
- 5 linguri de zahar,
- 5 linguri de faina,
- 1 lingurita praf de copt,
- un praf de sare,
- 2 linguri de ulei
- CREMA:
- 3oua,
- 150 g zahar,
- un praf de sare,
- 200 g ciocolata 55%
- cacao,
- putina zeama de lamaie,
- 500 ml frisca;
- 1 borcan de dulceata de visine
- pentru ornat:
- 100 g ciocolata si frisca
- SIROP:
- 2 borcane de compot (eu am folosit compot de caise)
Mod de preparare
BLAT: Separam albusurila de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos. Turnam aluatul intr-o tava rotunda si o dam la cuptor 25-30 min.
CREMA: Amestecam ouale cu zaharul si punem pe bain-marie amestecand continuu pana se ingroasa. Adaugam ciocolata maruntita si zeama de lamaie. Amestecam pana se topeste toata ciocolata. Lasam crema la racit.
Batem frisca, o turnam peste crema de oua si ciocolata si amestecam.
ASAMBLARE: Taiem blatul si il insiropam.(eu l-am taiat in 2). Am pus jumatate de crema pe primul blat; peste crema am pus dulceata. Peste stratul de dulceata am pus cel de-al doilea blat. Am ornat tortul cu restul de crema, ciocolata topita si frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|