Tort de ciocolata

Postat de Andrews in Torturi
3 Ian 2016 | 3161 vizualizari
Tort de ciocolata

Ingrediente

  • faina cat cuprinde
  • oua (8 oua blatul mare si 4 oua pt. blatul mic)
  • unt (1 pachet si jumatate pentru blat ,1 pentru crema si 1 pachet pentru glazura)
  • ciocolata amaruie 250 gr
  • iaurt 225 g
  • bicarbonat de sodiu - 1 lingurita
  • esenta de rom 2 si 2 de vanilie
  • Cacao
  • zahar brun 500 gr ( daca il vreti mai dulce adaugati zahar)
  • apa de trandafiri
  • lamaie
  • lapte 1 litru jumatate

Mod de preparare

Incepem cu untul care trebuie sa fie la temperatura camerei ,bolul  pe care il folosim pentru a amesteca ingredientele trebuie sa fie bine degresat. Pentru  blatul mare , punem un pachet de unt in castron si amestecam bine apoi adaugam 375 gr de zahar brun si mixam in continuare. Dupa ce s-a incorporat zaharul adaugam pe rand  cele 8 oua  si mixam, apoi adaugam lingurita de bicarbonat , mixam si incepem sa incorporam 10 linguri de  faina. Apoi punem iaurtul si mixam. Adaugam ciocolata topita la abur , adaugam si cacao si restul de faina , mixam. Compozitia trebuie sa fie  ca cea de la chec. Punem compozitia in forma si dam la cuptor pana facem testul cu scobitorarea.

Asa procedem si cu blatul mai mic.

Cat se racesc blaturile preparam crema , eu am facut asa:

Am luat un litru jumatate de lapte , 8 galbenusuri, 300 gr. zahar , 3 linguri de cacao si 7 linguri de amidon, le-am amestecat bine si apoi am pus totul pe foc pana s-a ingrosat, am lasat cateva minute la racit si apoi am adaugaut un pachet de unt. Apoi am amestecat bine untul.

Pentru sirop am folosit 300 gr. zahar , zeama de la o lamaie si doua linguri de apa de trandafiri. Am pus  zaharul  si apa intr-o cratita si am lasat sa fiarba. Dupa ce a dat in clocot am mai lasat siropul pe foc inca 5 minute, apoi am oprit focul si am pus zeama de la lamaie si apa de trandafiri.

Cu toate acestea facute am inceput montarea tortuluui 

Am taiat blaturile in trei straturi si intre ele am adaugat crema de ciocolata calduta si l-am dat la  frigider cam 3 ore. In acest timp am pregatit   glazura pe baza de unt: dintr-un pachet de unt. 100 gr zahar pudra coronita si 1 lingura cacao pe care le-am amestecat si am dat un strat pe marginea blaturilor. L-am lasat iar la frigider 1 ora. Intre timp am facut pasta de zahar dintr-un  pachet de gelatina , 2 linguri de miere, 2 linguri de ulei de palmier in stare solida, zahar pudra Coronita.

Pasta de zahar am facut-o asa: am pus gelatina intr-un pahar  si am pus cateva linguri de apa si am lasat-o deoparte pentru 5 minute. Apoi am luat o cratita, am pus apa in ea, apoi am pus paharul  in cratita. Cand s-a dizolvat gelatina am adaugat mierea si uleiul de palmier si am amestecat pana s-a dizolvat mierea si uleiul, apoi am varsat toata compozitia intr-un castron care avea zahar pudra (la inceput am pus  500 gr zahar). Am mai adaugat zahar pana mi-a iesit o pasta pe care putem sa o intind fara sa se rupa si asa am ajuns la rezultatul din poza .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2016, 19:05
Ce frumusete!
la 05.01.2016, 09:56
la 05.01.2016, 17:33
Tare frumos!!
la 06.01.2016, 11:35
la 12.01.2016, 12:27
Frumos!!!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking