Tort de ciocolata

Postat de Meea in Torturi
19 Dec 2016 | 6113 vizualizari
Tort de ciocolata

    Sambata trecuta am sarbatorit ziua de nastere a unchiului meu preferat, fratele tatalui meu. I-am facut o surpriza delicioasa, acest tort de ciocolata, yuuumy! Stiu ca acest tort nu prea arata ca un tort  pentru baieti/barbati, insa gustul, fiind un tort de ciocolata, sigur a fost pe placul lui! Serios acum, chiar nu pot decora un tort fara eleganta etc. Ma mai straduiesc, inca mai am muulte de invatat!
         Ughh, cu parere de rau tin sa va anunt ca aceasta este ultima reteta din anul 2016, sper ca am incheiat anul cum se cuvine! Anul trecut l-am incheiat cu reteta de Christmas cookies care au fost taare deliciosi, iar anul acesta va las o reteta delicioasa de tort de ciocolata! Dupa cum stiti si voi, perioada sarbatoriilor este fooarte aglomerata, atat pentru mine cat si pentru voi, de aceea aceasta este ultima reteta din anul 2016.  Pe parcusul acestui an am adunat foarte multe retete delicioase pentru tot felul ocazii, deci nu v-am lasat la greu si veti putea gasi muulte idei de prajituri delicioase pentru aceste sarbatori. Puteti sa alegeti cu incredere retetele pregatite de mine si, desigur, puteti sa imi trimiteti si poze cu ce faceti bun de Craciun, abia astept sa vad!
         Va doresc un Craciun fericit si un An Nou fericit, plin de pace si iubire, alaturi de cei dragi voua! Ne vedem cu bine anul viitor si cu forte proaspete!

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 9 oua
  • 18 linguri de zahar
  • 18 linguri de faina
  • 6 linguri de cacao
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 9 linguri de apa
  • Ingredinte crema:
  • 100 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 1 plic gelatina
  • 200 g ciocolata neagra (sau cu lapte)
  • 50 ml ulei
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 g mascarpone (optional)
  • Ingrediente sirop:
  • 5 linguri zahar
  • o cana de apa
  • esenta de vanilie
  • Ingrediente decor:
  • 100 g ciocolata
  • 30 ml ulei
  • 170 g nuci si alune tocate si prajite

Mod de preparare

         Eu am copt blaturile pe rand, insa voi puteti sa faceti un blat din toate ingredientele si apoi sa il taiati in trei.
          Asadar, impartim ingredientele in 3 si pentru un blat,  batem spuma tare 3 albusuri impreuna cu 3 linguri de apa. Adaugam 6 linguri de zahar si mixam pana cand spuma sta bat. Adaugam 3 galbenusuri si cotinuam mixarea. Punem 6 linguri de faina, 2 linguri de cacao, 1/2 lingurita praf de copt si vanilia.Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il lasam la cuptor aprox. 20 de minute. Procedam la fel si pentru celalalte 2 blaturi.

          Pentru crema, punem pe baie de aburi galbenusurile, zaharul si laptele, amestecand continuu pana cand amestecul de ingroasa.

          Ciocolata o topim impreuna cu uleiul si o lasam la racit.

            Granulele din pliculetul de gelatina le amestecam cu 2 linguri de apa rece si lasam amestecul sa se umfle. Punem amestecul la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde. Adaugam gelatina topita peste crema de galbenusuri si adaugam si ciocolata topita si racita. Acoperim vasul cu folie de aluminiu si lasam crema la rece 15-20 de minute.

          Batem spuma tare frisca lichida. Amestecam crema de ciocolata cu frisca si mascarponele ( am scris ca este optional deoarece crema iese taare buna si fara mascarpone la acest pas).

        Siropul il pregatim astfel: punem 2 linguri de zahar la caramelizat. Adaugam apoi apa si restul de zahar (cele 3 linguri), vanilia si lasam sa dea un clocot. 

          Pe o farfurie plata, punem primul blat, il insiropam binee de tot, intindem jumatate din crema de ciocolata, punem al doilea blat, il insiropam, intindem restul de crema si punem si ultimul blat si acum putem respira haha :))). 

          Ciocolata (100 g) o topim impreuna cu uleiul si glazuram intreg tortul. Pe marginea de jos al lui punem nucile si alunele prajite.

          Dam tortul la rece peste noapte si apoi este gata sa fie devorat complet! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.12.2016, 21:25
Chiar arata foarte bine si cu siguranta a fost foarte bun! Daca acum ne-ai anuntat ca a fost ziua unchiului tau, atunci ii urez si eu un calduros La multi ani!
la 19.12.2016, 21:26
Wow minunat
la 19.12.2016, 21:26
super!la multi ani
la 19.12.2016, 21:47
Ce frumos este! Sunt sigura ca a fost si bun!
la 19.12.2016, 22:25
Frumos

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking