Eu am copt blaturile pe rand, insa voi puteti sa faceti un blat din toate ingredientele si apoi sa il taiati in trei.
Asadar, impartim ingredientele in 3 si pentru un blat, batem spuma tare 3 albusuri impreuna cu 3 linguri de apa. Adaugam 6 linguri de zahar si mixam pana cand spuma sta bat. Adaugam 3 galbenusuri si cotinuam mixarea. Punem 6 linguri de faina, 2 linguri de cacao, 1/2 lingurita praf de copt si vanilia.Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il lasam la cuptor aprox. 20 de minute. Procedam la fel si pentru celalalte 2 blaturi.
Pentru crema, punem pe baie de aburi galbenusurile, zaharul si laptele, amestecand continuu pana cand amestecul de ingroasa.
Ciocolata o topim impreuna cu uleiul si o lasam la racit.
Granulele din pliculetul de gelatina le amestecam cu 2 linguri de apa rece si lasam amestecul sa se umfle. Punem amestecul la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde. Adaugam gelatina topita peste crema de galbenusuri si adaugam si ciocolata topita si racita. Acoperim vasul cu folie de aluminiu si lasam crema la rece 15-20 de minute.
Batem spuma tare frisca lichida. Amestecam crema de ciocolata cu frisca si mascarponele ( am scris ca este optional deoarece crema iese taare buna si fara mascarpone la acest pas).
Siropul il pregatim astfel: punem 2 linguri de zahar la caramelizat. Adaugam apoi apa si restul de zahar (cele 3 linguri), vanilia si lasam sa dea un clocot.
Pe o farfurie plata, punem primul blat, il insiropam binee de tot, intindem jumatate din crema de ciocolata, punem al doilea blat, il insiropam, intindem restul de crema si punem si ultimul blat si acum putem respira haha :))).
Ciocolata (100 g) o topim impreuna cu uleiul si glazuram intreg tortul. Pe marginea de jos al lui punem nucile si alunele prajite.
Dam tortul la rece peste noapte si apoi este gata sa fie devorat complet!