Ingrediente
- 3oua
- 200g unt moale
- 160g faina
- 200g zahar
- praf de copt
- zahar vanilat
- 2 linguri cacao
- crema
- 250g frisca lichida
- 200g ciocolata amaruie
- 2 sticlute esenta de rom
- 2 linguri zahar pudra
- 3 linguri gem de capsuni
Mod de preparare
se freaca untul cu ouale si zaharul pana se formeaza o crema spumoasa
dupa ce am amestecat ingredientele fainoase (faina,cacaoa,praful de copt)le incorporam usor in crema de unt cu oua si turnam aceasta compozitie intr-o forma rotunda dupa care o introducem la cuptor circa 30min
crema
punem frisca si ciocolata pe foc pana se topeste ciocolata amestecam avand grija sa nu se prinda ,dupa care punem si cele 2 linguri de zahar pudra,luam aceasta compozitie de pe foc si o batem cu mixerul pana capata o culoare lucioasa ,adaugam si esenta de rom dupa care dam la frigider pentru 30min
cand s-a intarit crema taiem blatul de tort in trei si insiropam fiecare foaie dupa care il umplem cu crema si ornam dupa preferinte ,eu l-am ornat cu frisca
pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|