Tort de ciocolata

Postat de jolygina in Torturi
15 Iun 2010 | 5873 vizualizari
Tort de ciocolata

un tort cu gust delicios ca in vremurile vechi

Ingrediente

  • 3oua
  • 200g unt moale
  • 160g faina
  • 200g zahar
  • praf de copt
  • zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • crema
  • 250g frisca lichida
  • 200g ciocolata amaruie
  • 2 sticlute esenta de rom
  • 2 linguri zahar pudra
  • 3 linguri gem de capsuni

Mod de preparare

se freaca untul cu ouale si zaharul pana se formeaza o crema spumoasa

dupa ce am amestecat ingredientele fainoase (faina,cacaoa,praful de copt)le incorporam usor in crema de unt cu oua si turnam aceasta compozitie intr-o forma rotunda dupa care o introducem la cuptor circa 30min

crema

punem frisca si ciocolata pe foc pana se topeste ciocolata amestecam avand grija sa nu se prinda ,dupa care punem si cele 2 linguri de zahar pudra,luam aceasta compozitie de pe foc si o batem cu mixerul pana capata o culoare lucioasa ,adaugam si esenta de rom dupa care dam la frigider pentru 30min

cand s-a intarit crema taiem blatul de tort in trei si insiropam fiecare foaie dupa care il umplem cu crema si ornam dupa preferinte ,eu l-am ornat cu frisca

pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2010, 10:51
cred k e tare gustos
la 15.06.2010, 18:01
ce as mai papa si eu o felie....
la 15.06.2010, 18:24
ce bine arata 50 furcu
la 05.10.2010, 01:09
multumesc ,intradevar este unu dintre torturile noastre preferate este foarte gustos
la 05.10.2010, 01:14
ei,in sfarsit iti vedem si noi fatza

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking