Tort de ciocolata cu portocale

Postat de Angelica in Torturi
27 Dec 2014 | 9517 vizualizari
Tort de ciocolata cu portocale

Neaparat mi-am dorit sa fac acest tort, nu stiu de ce, dar pe mine ma tenteaza tare mult dulciurile astea asa mai...nu stiu cum, mai iesite din tipar sa le zic asa;) De fapt, tortu' asta-i nu-i complicat tare daca citesti cu atentie reteta de vreo 2-3 ori.Mai complicata a fost sedinta foto, caci m-am cam chinuit sa rulez foaia de blat si sa fotografiez in acelasi timp, dar, dragi mei, m-am descurcat tare bine.Si s-a meritat!!!Stiti de ce? Pentru ca, in afara de gustul deosebit, blaturile aerate si fine, in afara de glazura de portocale subtila dar in acelasi timp stridenta, acest tort are o surpriza uriasa si anume: un impact vizual care ta va lasa... wauuu:) Deci, cand va pregatiti sa taiati prima felie din acest tort de ciocolata cu portocale, este musai, dar musai sa aveti la indemana un aparat foto cu care sa imortalizati sectiunea care este de-a dreptul incredibila. Sper sa va placa, caci noua ne-a placut la nebunie! Haideti, curaj dragilor, pregatiti tortul cu ciocolata si portocala, merita, garantat merita!!! Enjoy si mult spor!

Ingrediente

  • Pentru blatul de ciocolata (ingredientele X 4 portii)
  • -40 gr. unt
  • -3 oua mari
  • -75 ml. lapte
  • -1/2 lingurita esenta de vanilie
  • -30 gr. faina
  • -30 gr. cacao
  • -75 gr. zahar
  • Pentru blatul cu portocale (ingredientele X 3 portii)
  • -40 gr.unt
  • -3 oua -coaja rasa si sucul de la o portocala
  • -1-2 linguri de lapte daca este nevoie
  • -1/2 lingurita esenta de vanilie
  • -80 gr faina
  • -75 gr.zahar
  • Pentru glazura de portocale:
  • -350 gr. unt fara sare, la temperatura camerei
  • -600 gr. zahar pudra dat prin sita
  • -coaja rasa si zeama de la 2 portocale
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • -100 gr.unt
  • -200 gr.zahar pudra
  • -100 gr. cacao
  • -100 gr. ciocolata neagra
  • -200 ml.smantana pentru frisca
  • -1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

1. Pornim cuptorul la treapta medie (180 grade).

2.Incepem prin a ne pregati ingredientele.Trebuie sa avem la indemana toate ingredintele pentru blatul de ciocolata inmultite cu 4, deoarece vom avea de pregati 3 foi de blat de ciocolata dreptunghiulare cu dimensiunea de 21 X 31 cm.si 2 foi de blat rotunde, cu diametrul de 20 cm.  

*Ne apucam de treaba, pregatim blaturile de ciocolata:

1.Tapetam fundul tavii dreptunghiulare(21 x 31 cm.) cu hartie de copt si ungem marginile cu putin ulei.

2.Punem untul intr-o craticioara la foc mic sa se topeasca, dar sa nu se infierbante.

3.Intr-un castron punem galbenusurile de ou, laptele, esenta de vanilie si le batem usor cu un tel.

4.In alt castron punem faina si cacaua.Le amestecam sa se omogenizeze.

5.Incorporam in untul topit amestecul de faina si cacao si amestecam bine pana ne rezulta o pasta.

6.Treptat adaugam compozitia cu galbenusuri si amestecam bine cu un tel.

7.Seaparat intr-un castron mixam spuma, albusurile de oua.Cand spuma este tare, adaugam zaharul si mai mixam pana acesta este topit, spuma este teapa si stralucitoare .

8.Punem o lingura mare de bezea in compozitia de ciocolata si amestecam usor, va incepe sa fie mai aerata.Treptat incorporam si restul bezelei de ou la fel omgenizand lejer cu un tel.

9.Turnam amestecul rezultat in tava pregatita anterior si il nivelam cu o spatula.Dam tava la cuptor pentru 12 minute.

10.Cand o scoatem, rasturnam foaia de blat pe o hartie de copt pudrata cu putin zahar praf, indepartam hartia de copt de pe fundul blatului si o acoperim cu un prosop de bucatarie.

11.Repetam aceleasi operatiuni pentru inca 2 foi de blat dreptunghiulare.

12.Apoi, mai pregatim inca o portie, a patra.De data aceasta vom imparti aluatul in doua.Fiecare portie o punem in cate o tava rotunda cu diametrul de 20 cm.

13.Le coacem pentru 10 minute, apoi scoatem blaturile, le indepartam foile de copt , le acoperim cu un prosop si le lasam sa se raceasca complet.

*Ne pregatim acum pentru blaturile cu portocala:

1.La fel ca si la blaturile de ciocolata mai intai ne pregatim ingredientele, dar de data aceasta inmultite cu 3.Vom face 3 foi de blat cu portocale dreptunghiulare.

2.Metoda de preparare este indentica cu cea de la blaturile de ciocolata, cu diferenta ca, in loc de lapte vom punem zeama de portocala.Daca, dupa ce am stors portocala nu ne rezulta suficient suc, completam pana la gramajul precizat, cu lapte.

3.Cand sunt gata toate blaturile, atat cele de ciocolata cat si cele de portocale, le punem deoparte si le lasam sa se raceasa complet.  

*Noi intre timp vom pregati glazura de portocale:

1.Punem untul, zaharul praf, intr-un castron si mixam bine pana devine spumos. 

2.Adaugam  coaja de portocale, zeama si amestecam energic, cu mare grija insa sa nu amestecam prea mult riscam sa se taie compozitia.Trebuie sa mixam doar atat cat zeama si coaja sa fie bine incorporate in unt.

*Pregatim acum si glazura de ciocolata:

1.Punem toate ingredientele intr-un bol mai incapator si le asezam pe baie de abur.

2.Amestecam din cand in cand cu un tel pana compozitia devina fina si lucioasa.  

*Acum incepem la asamblarea tortului:

1.Intindem toate foile de blat pregatite, pe masa de lucru.

2.Taiem marginile la fiecare foaie de blat in parte, deoarece in acest fel vom obtine la final un aspect mai ingrijit al tortului.

3.Luam apoi o rigla si masuram foaia pe latime.O impartim in exact doua, va veni cam 7-8 cm. pentru fiecare bucata.

4.La fel procedam cu toate foile dreptunghiulare, indiferent de culoare.

5.Cand le-am terminat de taiat, punem glazura de portocale intinsa intr-un strat subtire pe fiecare foaie.

6.Dupa ce am terminat de uns toate foile, incepem sa rulam tortul.

*Procedam asa:

1.Incepem cu o fasie de ciocolata deasupra careia, la o distanta cam de 2.5 cm. (pe lungime) de margine, asezam o fasie de blat cu portocale;deci sa nu fie foile asezate cap la cap.

2.Incepem sa rulam pornind de la capatul unde fasiile sunt asezate la diferenta mentionata.

3.Rulam si continuam sa adaugam fasii de blat in continuarea blatul care se termina, dar, sa nu uitam sa respectam culoarea;negru la nregu; galben la galben.

4.Putem proceda in doua feluri: fie rulam ca si cand am invarti o roata, fie rulam asezat pe o parte.

5.Cand terminam de adaugat toate fasiile de blat ar trebui sa ne rezulte o rulada care are cam 20 cm.diametru.

6.Dupa ce rulada este gata, cu un cutit bine ascutit taiem partile de inchidere ale fasiilor, pentru a ne rezulta o forma rotunda, egala.

7.Ungem rulada uriasa obtinuta cu glazura de portocale si lipim deasupra un blat rotund.

8.Intoarcem rulada pe un platou suport, ungem noua suprafata cu glazura, apoi punem si cel de-al doilea blat rotund.

9.Cand tortul este gata asamblat, turnam deasupra glazura de ciocolata.

10.O intindem cu un cutit cu lama lata, inclusiv pe margini.Glazura va fi stralucitoare si va da tortului un aspect minunat.

Gata!Atat a fost!Dam tortul la rece pana in momentul servirii. Pofta mare va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Se mixează untul cu zahărul măcinat până când se obține o cremă pufoasă, se adaugă apoi pe rând ouăle, mixând dupa fiecare. Peste crema de unt se pune cacaoa si...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2014, 11:19
wow.. ce bine arata !
la 27.12.2014, 11:27
imi place! si prezentarea produsului finit per detaliu imi place cum ai fotografiat-o!
la 27.12.2014, 11:32
superb arata
la 27.12.2014, 12:03
frumos
la 27.12.2014, 12:18
Ciucalata neamule,e gratis...

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking