Ingrediente
- 15 oua
- 10 linguri de faina
- 20 linguri de zahar
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
- 2 linguri de apa
- 2 linguri de cacao
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 pachet de unt Rama
- 400 ml frisca lichida
- 1 intaritor de frisca
Mod de preparare
Fiecare din cele 2 blaturi se face din din:
5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 1 praf de sare, jumatate de plic de praf de copt. Astfel, se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga treptat cele 5 linguri de zahar, se adauga peste bezeaua tare galbenusurile impreuna cu praful de copt si o lingura de apa.
Se coc 2 blaturi cate 20-25 minute fiecare pana trec de testul scobitorii.
Crema:
5 oua intregi se omogenizeaza cu 10 linguri de zahar cu mixerul, pana se formeaza o crema densa si alba.
Intre timp se pune o cratita pe foc cu apa si se pune crema de galbenusuri pe aburi si se adauga 2 linguri de cacao.
Crema se lasa la racit,intre timp se mixeaza untul spuma si apoi se adauga treptat crema racita.
Blaturile racite se taie in 2 fiecare, rezultand 4 foi de blat de tort.
Frisca lichida se mixeaza cu un intaritor de frisca.
Se umplu blaturile cu crema si se imbraca in frisca.
Se decoreaza dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|