Tort de ciocolata si frisca

Postat de Alepaty in Torturi
29 Iun 2015 | 4411 vizualizari
Tort de ciocolata si frisca

Un tort usor de facut si gustos, perfect pentru masa de Duminica! Pofta buna, Bucatarasi!!

Ingrediente

  • 15 oua
  • 10 linguri de faina
  • 20 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 pachet de unt Rama
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 intaritor de frisca

Mod de preparare

Fiecare din cele 2 blaturi se face din din:

5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 1 praf de sare, jumatate de plic de praf de copt. Astfel, se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga treptat cele 5 linguri de zahar, se adauga peste bezeaua tare galbenusurile impreuna cu praful de copt si o lingura de apa. 

Se coc 2 blaturi cate 20-25 minute fiecare pana trec de testul scobitorii. 

Crema:

5 oua intregi se omogenizeaza cu 10 linguri de zahar cu mixerul, pana se formeaza o crema densa si alba.

Intre timp se pune o cratita pe foc cu apa si se pune crema de galbenusuri pe aburi si se adauga 2 linguri de cacao.

Crema se lasa la racit,intre timp se mixeaza untul spuma si apoi se adauga treptat crema racita. 

Blaturile racite se taie in 2 fiecare, rezultand 4 foi de blat de tort.

Frisca lichida se mixeaza cu un intaritor de frisca.

Se umplu blaturile cu crema si se imbraca in frisca. 

Se decoreaza dupa preferinte. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2015, 11:59
la 29.06.2015, 12:05
la 29.06.2015, 12:09
Yammi!
la 29.06.2015, 12:15
la 29.06.2015, 12:41
Ce bun! ;-bd

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking