Tort de clatite

Postat de robert_badica in Dulciuri
7 Mar 2016 | 3366 vizualizari
Tort de clatite

Of da, pentru concursul cu dragoste :))) In mijloc s-ar fi dorit a fi o inima, dar nu e :D

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 55 g. unt topit
  • 1 lingura ulei vegetal
  • 380 ml. lapte
  • 185 g. faina
  • Pentru frisca
  • 350 ml. frisca lichida indulcita
  • 30 ml. suc de sfecla

Mod de preparare

Clatite: Intr-un bol spargem ouale, si adaugam zaharul. Amestecam bine, apoi punem untul topit si uleiul. Treptat adaugam putin lapte, apoi putina faina, pana terminam cantitatile. Vom obtine o compozitie, mai lichida, decat cea de clatite obisnuita. Intr-o tigaie antiaderenta, adaugam un strop de ulei, si lasam sa se incinga bine. Adaugam cate un polonic mic din compozitie, si prajim clatitele, cate 1-2 minute, pe fiecare parte. Dupa ce terminam compozitia, le lasam deoparte.

Frisca: O batem bine, la viteza maxima, adaugam sucul de sfecla sau daca aveti de rodie. Vom obtine o compozitie de un roz pal.

Asamblare: Pe un platou, asezam o clatita, apoi putina frisca, apoi iar o clatita, apoi frisca si tot asa pana terminam clatitele. Cu frisca ramasa, nivelam marginile si decoram tortul. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Cusma lui Guguta

Postat de mirela0911

Desert Cusma lui Guguta

Visinele se pun in strecuratoare si se lasa sa se scurga bine de tot. Aluatul de clatite: Intr-un bol se bat bine ouale impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Se toarna faina si...

Citeste continuarea

Desert Cusma lui Guguta

Postat de panacris

Desert Cusma lui Guguta

Aluatul de foietaj, dezghețat se taie în fâșii de cca. 2 degete grosime. Se pun vișinele în șir indian pe mijlocul fâșiilor, apoi se închid obținându-se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2016, 09:56
bun, bun!
la 07.03.2016, 10:06
la 07.03.2016, 10:07
As servi o porție lângă
la 07.03.2016, 10:23
la 07.03.2016, 10:41
Ce culoare frumoasa are!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking