Ingrediente
- Pentru clatite:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 55 g. unt topit
- 1 lingura ulei vegetal
- 380 ml. lapte
- 185 g. faina
- Pentru frisca
- 350 ml. frisca lichida indulcita
- 30 ml. suc de sfecla
Mod de preparare
Clatite: Intr-un bol spargem ouale, si adaugam zaharul. Amestecam bine, apoi punem untul topit si uleiul. Treptat adaugam putin lapte, apoi putina faina, pana terminam cantitatile. Vom obtine o compozitie, mai lichida, decat cea de clatite obisnuita. Intr-o tigaie antiaderenta, adaugam un strop de ulei, si lasam sa se incinga bine. Adaugam cate un polonic mic din compozitie, si prajim clatitele, cate 1-2 minute, pe fiecare parte. Dupa ce terminam compozitia, le lasam deoparte.
Frisca: O batem bine, la viteza maxima, adaugam sucul de sfecla sau daca aveti de rodie. Vom obtine o compozitie de un roz pal.
Asamblare: Pe un platou, asezam o clatita, apoi putina frisca, apoi iar o clatita, apoi frisca si tot asa pana terminam clatitele. Cu frisca ramasa, nivelam marginile si decoram tortul. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|