Ingrediente
- 3 oua
- 350 ml apa
- 500 g faina
- 2 linguri de ulei
- un praf de sare
- 100 ml smantana pentru frisca
- 200 g crema de ciocolata
Mod de preparare
Mai intai, pregatim compozitia pentru clatite: punem ouale intr-un bol, adaugam un praf de sare si le batem putin cu telul. Adaugam apa si batem in continuare, iar apoi faina treptat. Compozitia trebuie sa fie moale, sa curga. Daca vi se pare prea groasa, mai adaugati putina apa (sau putina faina, daca este prea subtire). Adaugam si uleiul. Incingem bine o tigaie de teflon sau speciala pentru clatite si punem cu polonicul din compozitie. Lasam sa sa coaca pe ambele parti. Asta este cea mai simpla compozitie pentru clatite si va vor iesi foarte moi.
Pentru crema, punem la foc mic smantana pentru frisca impreuna cu ciocolata. Eu ar fi trebuit sa mai adaug putina ciocolata, ca a fost cam subtire…
Asamblam tortul: punem o clatita, ungem cu ciocolata si tot asa, pana la final. Eu am avut multa ciocolata si am si imbracat tortul cu ce mi-a ramas. Deasupra am caramelizat zahar cu nuci si am ornat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|