Tort de clatite cu branza Gouda si rosii

Postat de brie in Aperitive / Garnituri
1 Dec 2009 | 6560 vizualizari
Tort de clatite cu branza Gouda si rosii

Un aperitiv ce se poate servi atat cald cat si rece.

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 150 gr faina
  • 1 ou mare
  • sare
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 350 gr branza Gouda
  • 4 rosii

Mod de preparare

Din lapte, ou, faina si un praf de sare se prepara un aluat clasic de clatite, separat se taie marunt ceapa si mararul si se adauga aluatului de clatite.

Din compozitia rezultata se prajesc vreo 5-6 clatite (depinde de dimensiunea tigai), se lasa la racorit cateva minute timp in care se tapeteaza o tava cu hartie de copt,iar rosiile se taie rondele si branza se trece prin razatoare.

Se preincalzeste cuptorul.

In tava se aseaza o clatita peste care se presara branza razaliata si apoi se pune un strat de rosii rondele, urmeaza inca un strat de clatite si apoi branza,rosii,continundu-se pana se termina clatitele .

Se pune tava la cuptor la 180 grade pentru 20 minute, dupa acesta se scoate tava se lasa 2-3 minute la racorit se taie si se serveste.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu branza Gouda si rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mamaliga

Postat de autodiag

Mamaliga

Se pun apa, sarea si uleiul la foc, intr-un tuci. Cand apa este pe punctul de a clocoti, se adauga malaiul in ploaie si se amesteca energic cu telul. Se lasa mamaliga sa se coaca la foc mic,...

Citeste continuarea

Gratin de cartofi, cu sunca presata

Postat de merisor67

Gratin de cartofi, cu sunca presata

Curatam cartofii, ii spalam si ii portionam in patru pe lungime, daca sunt potrivit de mari, sau in cuburi mai mari. Ungem o tava de cuptor cu unt si ulei si asezam cartofii in ea. Amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2009, 12:09
Bine ai venit printre bucatarasi. Ai debutat spectaculos
la 01.12.2009, 12:12
bun venit....f interesanta reteta
la 01.12.2009, 13:03
felicitari! si bine ai venit printre noi!
la 01.12.2009, 13:21
felicitari bun venit
la 01.12.2009, 13:56
multumesc frumos tuturor si bine v-am gasit bucurosi

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking