Tort de iarna

Postat de bitza in Torturi
10 Dec 2010 | 5139 vizualizari
Tort de iarna

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 250 g margarina
  • 5 linguri lapte
  • 10 g praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema ganache:
  • 150 g ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
  • Crema de lamaie:
  • 300 ml lapte       
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • 150 g margarina
  • Coaja rasa de lamaie
  • Vanilie
  • Decor:
  • 150 ml frisca
  • 2-3 lg crema ganche
  • 50 g ciocolata neagara
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Blatul:

Ouale se separa; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva, se adauga margarina partial topita si se omogenizeaza; se adauga si laptele si albusurile batute, iar la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praf de copt. Compozitia nu este curgatoare; se imparte in 5 parti egale si se coc 5 foi intr-o tava de 26 cm, pana se rumenesc pe margini foile.

Crema ganache:

Ciocolata se rupe bucati si se topeste la bain-marie impreuna cu frisca, dar nu se fierbe.Se omogenizeaza si se da “glazura” la frigider aprox 2 ore.Dupa 2 ore se scoate vasul si se mixeaza pana devine o crema spumoasa,deschisa la culoare.Se pun 2-3 linguri de crema deoparte pentru ornat.

Crema de lamaie:

Laptele si zaharul se pun intr-o cratita la foc mediu pana se dizolva zaharul. Faina se amesteca cu amidonul si se toarna un polonic de lapte cald si se amesteca energic pentru a nu ramane cocoloase. Amestecul de faina se toarna in fir subtire peste lapte si se tine pe foc amestecand incontinuu pana se ingroasa. Se lasa la racit. Margarina la temperatura camerei se mixeaza cu o lingura de zahar pudra pana devine o crema spumoasa, apoi se adauga crema de lapte racita si se amesteca bine; se rade coaja de lamaie si se amesteaca.

Asamblare:

Pe un platou se pune prima foaie de blat, 1/2 din crema ganache, a doua foaie de blat, 1/2 crema de lamaie, blatul 3, crema ganache, blatul 4, crema de lamaie si ultimul blat! Tortul se imbraca in frisca batuta. Ciocolata se topeste  impreuna cu laptele, se lasa la racit putin, se toarna intr-o punga care se inteapa cu o scobitoare si se decoreaza tortul. Crema se pune intr-un pos si se fac rozete pe tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Cusma lui Guguta

Postat de mirela0911

Desert Cusma lui Guguta

Visinele se pun in strecuratoare si se lasa sa se scurga bine de tot. Aluatul de clatite: Intr-un bol se bat bine ouale impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Se toarna faina si...

Citeste continuarea

Desert tort cu afine si jeleu de zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu afine si jeleu de zmeura

Se separă albușurile de gălbenușuri.  Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g),...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2010, 09:34
daca va place ma puteti vota in fiecare zi aici:http://www.secretulprajiturilor.ro/prajituri-de-sarbatoare/tort-de-iarna-p69.html
la 10.12.2010, 09:36
264
la 10.12.2010, 09:39
foarte frumos si bun excelent bitza bravo te-am votat ca meriti si 5 furci
la 10.12.2010, 09:39
multumesc fetelor
la 10.12.2010, 10:25
Direct la favorite

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking