Tort de lamaie

Postat de diana_k in Torturi
11 Ian 2013 | 2989 vizualizari
Tort de lamaie

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua,
  • 12 linguri de zahar,
  • 8 linguri de faina,
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 4 oua,
  • 10 linguri de zahar,
  • 600 ml frisca lichida,
  • sucul de la 2-3 lamai ( dupa gust)
  • Insiropat:
  • 200 ml apa,
  • 3-4 linguri zahar,
  • esenta de vanilie,
  • putin suc de lamaie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata,
  • 2-3 linguri de lapte

Mod de preparare

Blat: Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma, adaugam treptat zaharul. Cand spuma s-a intarit si nu mai curge de pe paletele mixarului adaugam galbenusurile si mixam pana ce acestea se incorporeaza bine in spuma. Adaugam faina cernuta si praful de copt si amestecam usor cu o paleta de jos in sus. Turnam compozitia in tava de copt cu diamentru de 26cm. unsa cu unt si tapetata cu faina. Coacem blatul aproximativ 30 de minute la 180 grade C.  Facem testul cu scobitoarea, daca aceasta iese curata din blat inseamna ca e copt. Il lasam la racit apoi il taiem in trei felii.

Crema: Ouale si zaharul le batem cu telul para si le punem la fiert pe baie de aburi. Cat fierbe crema batem incontinuu pentru a nu se forma cocoloase. Crema este gata cand s-a ingrosat bine si se aduna de pe fundul vasului in timpul baterii. O lasam sa se raceasca.  Mixam frisca si adaugam in ea crema racita putin cate putin, turnam si sucul e lamaie. Lamaia intareste frisca foarte mult, asa ca nu exagerati cu mixatul.

Siropul: Apa o punem la fiert cu zaharul Rece adaugam vanilia si o potrivim la gust cu suc de lamaie.

Glazura: Ciocolata rasa o stropim cu laptele si o topim la micounde sau pe baie de aburi.

Asamblare :  Oprim crema pentru ornat. Cea mai drepta felie de blat o folosim pentru partea de sus a tortului. Insiropam blaturile si le ungem cu crema. Glazuram cu ciocolata si ornam dupa placere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort Lamaita

Postat de RODIMUR

Reteta de tort Lamaita

Iata cum se prepara Reteta de tort Lamaita Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când compoziția începe...

Citeste continuarea

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2013, 11:21
ce tort frumos si bun
la 11.01.2013, 11:28
foarte frumos
la 11.01.2013, 11:38
bun bun
la 11.01.2013, 11:41
Uuuuuuuuu , ce mistooo-i
la 11.01.2013, 11:47
Wow ce bunatate ai facut!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking