Tort de mere cu crema de mascarpone

Postat de Bunica in Torturi
2 Noi 2015 | 6100 vizualizari
Tort de mere cu crema de mascarpone

Aveam câteva mere ce stăteau în coșul de fructe cam de multișor.M-am gândit să le fac un tort.Așa că am purces la treabă.Nu am făcut poze ,că aveam postat tort de mere,Pe parcurs mi-a venit ideea să-i fac o cremă cu mascarpone.Și cum toate cele necesare le aveam în frigider a ieșit o bunătate de tort!

Ingrediente

Blat:

  • 3 ou
  • 3 linguri zahăr pentru blat
  • 3 linguri făină
  • 1 lingură zahăr vanilat
  • Mere caramelizate:
  • 6 mere
  • 3 linguri zahar
  • dulceață vișine
  • 40 g. unt
  • Cremă Ș
  • 200.g. smântână pentru frișcă
  • 500 g. mascarpone
  • 3 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie

Mod de preparare

Pune 3 linguri de zahar într0o cratiță (22 cm diametru) la cramelizat pe foc mic.

Când zahărul este fluid de culoarea chihlimbarului ia cratița de pe foc și tapeteaz-o pe margini prin mișcări circulare.

Lasă caramelul să se răcească.

Merele spălate,curățate de coajă și scoași sâmburii pune-le în cratiță de jur împrejurul cratiței și un măr în mijloc.

În orificiul rămas liber de la scoaterea sâmburilor pune o bucățică de unt și 2-3 vișine din dulceață.

Dă cratița la cuptorul încins la 180 grade pentru 20 de minute.

Cât merele stau la cuptor mixează albușurile cu zahărul până se obține o bezea fermaă.

Adaugă pe rând gălbenușurile,apoi zahărul vanilat.

Scoate telurile din vas și pune făina amestecând ușor de jos în sus pâna la omogenizarea completă.

Scoate cratița din cuptor și toarnă aluatul peste mere.

Dă cratița la cuptor în continuare până la rumenirea blatului.Fă testul cu scobitoarea pentru a te convinge că blatul este copt.

Când blatul este copt,lasă-l 10 minute să se răcească ,apoi îl poți răsturna pe farfurie.

Pui farfuria deasupra cratiței și cu o mișcare fermă răstorni blatul.

Crema de mascarpone:

Mixează frișca împreună cu zahărul până se întărește(stă moț).

Adaugă mascarpone câte o lingură mixând continuu.

Pune crema peste mere netezind-o ușor cu un cuțit sau paletă.

Deasupra presară câteva ornamente din ciocolată .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de mere coapte

Postat de sufletista

Desert tort cu crema de mere coapte

Blat- Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce...

Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Se spumează untul cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă oul și se mixează bine. Se adaugă jumătate din chefir, făina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2015, 18:21
Buni sa-ti para bine ca nu sunt prin preajma . Ar fi mult mai putin ramas pentru poza
la 02.11.2015, 18:24
)))
la 02.11.2015, 18:28
bun bun
la 02.11.2015, 18:40
Adica, aveai tort si nu ne-ai invitat la tine?
la 02.11.2015, 18:49
Imi dai si mie o feliuta Buni?

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking